Убијен џихадиста који је ратовао у БиХ

Пентагон је објавио да је у бомбардовању у Сирији 4. фебруара убијен Абу Хани ал Масри, ветеран Ал Каиде, који се осамдесетих година прикључио овој ектремистичкој организацији.

Босна и Херцеговина 10.02.2017 | 08:18
Убијен џихадиста који је ратовао у БиХ
Свој ратни пут је започео у Авганистану, а наставио у Босни и Херцеговини и познат је као ветеран бх. рата. О његовом учешћу у рату у БиХ говоре и џихадисти који су му на друштвеним мрежама послали посљедњи поздрав.

"Нека те Алах прими у рај. И сви треба да знају и буду свјесни једнога; он је ветеран џихада од првог дана у Босни, али и свега што је услиједило након тога. Никада нисам упознао некога попут њега; био је храбар, искусан и скроман", написао је Абдеразак, један од његових сабораца.

Ал Масри, убијен у покрајини Идлибу, био је повезан с Осамом бин Ладеном и Ајманом ал Завахиријем, садашњим вођом Ал Каиде, рекао је у саопштењу потпарол Пентагона Џеф Дејвис.

"Он је човјек који је током осамдесетих и деведесетих година надгледао оснивање и операције великог броја Ал Каидиних база у Авганистану, гдје је новчано, индоктринирано, увјежбавао и опремао хиљаде терориста, који су се послије раширили у тој покрајини и у свијету", рекао је Дејвис.

Абу Хани ал Масри је уз своју дјелатност у Авганистану био, како тврди Пентагон, један од оснивача египатске групе Исламски џихад. Ова група је прва сунитска група која је почела да изводи бомбашке нападе",  истакао је Дејвис у саопштењу.

Пентагон је преузео одговорност за бомбардовање дан раније у покрајини Идлибу у коме је убијено 10 екстремиста у згради коју је џихадистичка мрежа користила за састанке.

(Независне новине)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

yугословен

10.02.2017 07:46

А КОЛИКО ЈЕ РУСА ПОГИНУЛО У БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.02.2017 09:40

Какве везе имају Руси-Бих?

Name

Педер.

10.02.2017 15:56

Отисао је тамо ,да постане славан (убијајуци народ муслимански) ста је тразио добио је,и некаје.

Name

Соко

10.02.2017 22:27

Рс требатузити арапске xемјле за агресију

Name

ре yугословен

11.02.2017 17:18

Веома мало. Много мање него арапа.

Name

То је то

10.02.2017 07:58

Американци га довели у БиХ .Мозда су га и обуцавали и на крају убили.Коментар је сваки сувисан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

10.02.2017 22:41

Па сви били у бих а има их јос и то вам ја бих сви су просли обуку и рат у бих ста год се гдје деси у свјету неваљало повеxано је да бих и накировим пријатељима и јос казу сусивот јадна босна

ОДГОВОРИТЕ