Ф1 рецесија – стандардизација дијелова за избјегавање судбине Манора!

Зек Браун, нови шеф Мекларена, апелује да се под хитно смање трошкови развоја болида док још неко није банкротирао.

Остали спортови 12.02.2017 | 22:15
Ф1 рецесија – стандардизација дијелова за избјегавање судбине Манора!
Никоме се не исплати смањење грида због пропасти екипа. Сада је то био Манор, а ко је следећи? Наравно, то може бити било ко, а најреалније је да мале екипе са скромним буџетима буду прве које ће у најскорије време доћи у позицију да се боре за опстанак. Зек Браун, нови шеф Мекларена зато тражи да се уведе стандардизација већег броја делова како би се спречила Ф1 рецесија.

“Неки људи мисле да потребно поново да стандардизујемо одређене делове. Тимови су се показали као веома паметни. Не желимо да контролишемно колико ће ко пара потрошти на развој, циљ нам је да ускладимо цену стварања возила”, рекао је Зек Браун који се плаши да би рецесија могла додатно да умањи грид који после пропасти Манора дефинитивно постао сиромашнији.

“Ограничили смо тестирања у ваздушном тунелу али смо видели да су сви повећали своје буџете за развој у ЦДФ програму. Морамо да видимо о чему се заправо ради и да смислимо одговарајућу стратегију у чијем правцу ћемо поступити”, рекао је Зек Браун кога је иначе веома потресла ситуација у којој Манор никако није могао да нађе инвеститора.

Како би свима било јасно о чему говоримо морамо рећи да се огромне своте новца годишње потроше на развој болида. Велике екипе с тим у вези имају и веће субвенције од Ф1, а мали тимови то не могу да прате, па дугови расту.

Зек Браун с тим у вези размишља на веома прагматичан начин. Он не жели да мали клубови пропадну. То би било фијаско као када би у Суперлиги Србије остали само са Црвеном звездом, Партизаном и Војводином! То не би била лига, исто како што Ф1 не би имао смисла само са Мерцедесом, Фераријем и Ред Булом.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар