Еврокуп: Руси, Шпанци, Ђорђевић и Амаре!

У четвртфинале Еврокупа пласирала су се по три руска и шпанска тима. Зенит у директној борби за пролаз одолео Лијетувосу, а Гран Канарија била боља од Фуенлабраде. Тријумф Бајерна у Москви.  Познати су парови четвртфинала Еврокупа! Србија има адуте за карту која води у Евролигу. . . Руско-шпански рат у који су се убацили Бајерн и Хапоел.

Кошарка 09.02.2017 | 11:15
Еврокуп: Руси, Шпанци, Ђорђевић и Амаре!
Парове четвртфинала Еврокупа, које ће се играти у првој недељи марта, чине: Локомотива Кубањ - Зенит, Бајерн - Уникаха, Хапоел Јерусалим - Гран Канарија и Валенсија - Химки.

Ласт 16 фазу су са максималним учинком завршили Валенсија и Бајерн, српског селектора Александра Ђорђевића. Баварци су у последњем колу као гости декласирали Химки и "оверили" прво место.

Зенит, за који игра Стефан Марковић, у Виљнусу је бранио и одбранио "плус девет" са свог паркета против Лијетувос Ритаса. Литванци су победили 86:84, али су испали због лошије кош-разлике у међусобним сусретима.

Гран Канарија, прошлосезонски полуфиналиста Еврокупа, у још једном директном дуелу за четвртфинале, очитала је лекцију Паунићевој Фуенлабради.

Саша Обрадовић и Локомотива Кубањ освојили су групу А, а групу Г Хапоел из Јерусалима, предвођен Амареом Студемајером, Куртисом Џерелсом и Таренсом Кинзијем.

Подсетимо да ће победник Еврокупа у сезони 2017/18 играти Евролигу.

Завршена је и друга групна фаза Еврокупа, познати су сви парови четвртфинала! Међу осам најбољих у борби за једну визу која коначног победника води у Евролигу су се палсирали по три руска и шпанска клуба, те Бајерн и Хапоел из Јерусалима.

Утакмицом између Гран Канарије и Фуенлабраде је отклоњена и последња дилема. Тачније, који клуб из групе Е ће поред првопласиране Локомотиве у четвртфинале. Гран Канарија је у директном двобоју против земљака на свом терену искористила предност домаћег терена и победом 100:76 обезбедила пласман у нокаут фазу. Мада јој је био довољан и пораз мањи од десет поена разлике, колико је Фуенлабрада славила у првом мечу.

Ипак, Канаринци нису ништа препустили случају и згромили су ривале из мадридског предграђа сјајном игром у дургом делу игре, пошто је на полувремену био нерешен исход. СасуСалин и Ројс О’Нил са по 19 поена су предводили Гран Канарију, а истакао се и Бо Мекејлебса 15 поена. Ветеран Марко Поповић је са 15 поена био најбољи у гостујућем тиму док су по 10 убацили Иван Паунић, Луд Хакансон и Лука Рупник.   

Тако је Гран Канарија обезбедила друго место иза Локомотиве Кубањ и у четвртфиналу иде на Хапоел из Јерусалима. Ако победи, следи јој полуфинале против бољег из меча Валенсија - Химки.

Локомотива нашег Саше Обрадовића је победила Мурсију у гостима са 85:77 иако је већ раније обезбедила прво место. Али српски стручњак је желео још једну победу и добио ју је. Марди Колинс је са 20 поена предводио руски тим, док је код Мурсије најбољи био Били Беронса 21 поеном.

Локомотива у четвртфиналу иде на зенит, а ако победи, чека је победник дуела Бајерн - Уникаха. Дакле, на видику имамо могући окршај некадашњих саиграча Саше Ђорђевића и Саше Обрадовића.  

Иначе, у групи Х су одиргана два меча која нису имали резултатску важност. Валенсија је још раније обезбедила прво место у групи, али јој то није сметало да са 99:73 декласира Албу у Берлину. Кравцов је у победничком тиму убацио 18 поена за 16 минута, Ван Росом је додао 17, а Дубљевић 16. Код домаћих најефикаснији Инглиш и Кикановић са по 18 поена, док је наш Милосављевић меч завршио са шест поена. 

Друго место у групи је заузела Уникаха која је вечерас поражена у Загребу. Цедевита је славила 74:71 а најбољи је био Араповић са 14 поена. Код гостију бољи од осталих наш Дејан Мусли са 18 поена (7/10 за два поена) и седам скокова. Немања Недовић је убацио 12 поена уз слаб шут из игре (3/7 за два, 2/6 за три)

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА:

Група Е

Мурсија - Локомотива Кубањ 77:85
Гран Канарија - Фуенлабрада 100:76 (- Паунић 10)

ТАБЕЛА: Локомотива 5-1, Гран Канарија 4-2, Фуенлабрада 2-4, Мурсија 1-5.

Група Ф

Химки - Бајерн 74:96 (- Лучић 2)
Улм - Лиеткабелис 81:86

ТАБЕЛА: Бајерн 6-0, Химки 4-2, Лиеткабелис 2-4, Улм 0-6.

Група Г

Нижњи Новгород - Хапоел Јерусалим 73:81
Лијетувос Ритас - Зенит 86:84 (- Марковић 10, 4ск, 9ас)

ТАБЕЛА: Хапоел 5-1, Зенит 3-3, Лијетувос 3-3, Нижњи 1-5.

Група Х

Цедевита - Уникаха 74:71 (- Мусли 18, 7ск, Недовић 12, 5ас)
Алба - Валенсија 73:99 (Милосављевић 6, 3ас)

ТАБЕЛА: Валенсија 6-0, Уникаха 3-3, Цедевита 2-4, Алба 1-5.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар