Evrokup: Rusi, Španci, Đorđević i Amare!

U četvrtfinale Evrokupa plasirala su se po tri ruska i španska tima. Zenit u direktnoj borbi za prolaz odoleo Lijetuvosu, a Gran Kanarija bila bolja od Fuenlabrade. Trijumf Bajerna u Moskvi.  Poznati su parovi četvrtfinala Evrokupa! Srbija ima adute za kartu koja vodi u Evroligu. . . Rusko-španski rat u koji su se ubacili Bajern i Hapoel.

Košarka 09.02.2017 | 11:15
Evrokup: Rusi, Španci, Đorđević i Amare!
Parove četvrtfinala Evrokupa, koje će se igrati u prvoj nedelji marta, čine: Lokomotiva Kubanj - Zenit, Bajern - Unikaha, Hapoel Jerusalim - Gran Kanarija i Valensija - Himki.

Last 16 fazu su sa maksimalnim učinkom završili Valensija i Bajern, srpskog selektora Aleksandra Đorđevića. Bavarci su u poslednjem kolu kao gosti deklasirali Himki i "overili" prvo mesto.

Zenit, za koji igra Stefan Marković, u Viljnusu je branio i odbranio "plus devet" sa svog parketa protiv Lijetuvos Ritasa. Litvanci su pobedili 86:84, ali su ispali zbog lošije koš-razlike u međusobnim susretima.

Gran Kanarija, prošlosezonski polufinalista Evrokupa, u još jednom direktnom duelu za četvrtfinale, očitala je lekciju Paunićevoj Fuenlabradi.

Saša Obradović i Lokomotiva Kubanj osvojili su grupu A, a grupu G Hapoel iz Jerusalima, predvođen Amareom Studemajerom, Kurtisom Džerelsom i Tarensom Kinzijem.

Podsetimo da će pobednik Evrokupa u sezoni 2017/18 igrati Evroligu.

Završena je i druga grupna faza Evrokupa, poznati su svi parovi četvrtfinala! Među osam najboljih u borbi za jednu vizu koja konačnog pobednika vodi u Evroligu su se palsirali po tri ruska i španska kluba, te Bajern i Hapoel iz Jerusalima.

Utakmicom između Gran Kanarije i Fuenlabrade je otklonjena i poslednja dilema. Tačnije, koji klub iz grupe E će pored prvoplasirane Lokomotive u četvrtfinale. Gran Kanarija je u direktnom dvoboju protiv zemljaka na svom terenu iskoristila prednost domaćeg terena i pobedom 100:76 obezbedila plasman u nokaut fazu. Mada joj je bio dovoljan i poraz manji od deset poena razlike, koliko je Fuenlabrada slavila u prvom meču.

Ipak, Kanarinci nisu ništa prepustili slučaju i zgromili su rivale iz madridskog predgrađa sjajnom igrom u durgom delu igre, pošto je na poluvremenu bio nerešen ishod. SasuSalin i Rojs O’Nil sa po 19 poena su predvodili Gran Kanariju, a istakao se i Bo Mekejlebsa 15 poena. Veteran Marko Popović je sa 15 poena bio najbolji u gostujućem timu dok su po 10 ubacili Ivan Paunić, Lud Hakanson i Luka Rupnik.   

Tako je Gran Kanarija obezbedila drugo mesto iza Lokomotive Kubanj i u četvrtfinalu ide na Hapoel iz Jerusalima. Ako pobedi, sledi joj polufinale protiv boljeg iz meča Valensija - Himki.

Lokomotiva našeg Saše Obradovića je pobedila Mursiju u gostima sa 85:77 iako je već ranije obezbedila prvo mesto. Ali srpski stručnjak je želeo još jednu pobedu i dobio ju je. Mardi Kolins je sa 20 poena predvodio ruski tim, dok je kod Mursije najbolji bio Bili Beronsa 21 poenom.

Lokomotiva u četvrtfinalu ide na zenit, a ako pobedi, čeka je pobednik duela Bajern - Unikaha. Dakle, na vidiku imamo mogući okršaj nekadašnjih saigrača Saše Đorđevića i Saše Obradovića.  

Inače, u grupi H su odirgana dva meča koja nisu imali rezultatsku važnost. Valensija je još ranije obezbedila prvo mesto u grupi, ali joj to nije smetalo da sa 99:73 deklasira Albu u Berlinu. Kravcov je u pobedničkom timu ubacio 18 poena za 16 minuta, Van Rosom je dodao 17, a Dubljević 16. Kod domaćih najefikasniji Ingliš i Kikanović sa po 18 poena, dok je naš Milosavljević meč završio sa šest poena. 

Drugo mesto u grupi je zauzela Unikaha koja je večeras poražena u Zagrebu. Cedevita je slavila 74:71 a najbolji je bio Arapović sa 14 poena. Kod gostiju bolji od ostalih naš Dejan Musli sa 18 poena (7/10 za dva poena) i sedam skokova. Nemanja Nedović je ubacio 12 poena uz slab šut iz igre (3/7 za dva, 2/6 za tri)

REZULTATI POSLEDNJEG KOLA:

Grupa E

Mursija - Lokomotiva Kubanj 77:85
Gran Kanarija - Fuenlabrada 100:76 (- Paunić 10)

TABELA: Lokomotiva 5-1, Gran Kanarija 4-2, Fuenlabrada 2-4, Mursija 1-5.

Grupa F

Himki - Bajern 74:96 (- Lučić 2)
Ulm - Lietkabelis 81:86

TABELA: Bajern 6-0, Himki 4-2, Lietkabelis 2-4, Ulm 0-6.

Grupa G

Nižnji Novgorod - Hapoel Jerusalim 73:81
Lijetuvos Ritas - Zenit 86:84 (- Marković 10, 4sk, 9as)

TABELA: Hapoel 5-1, Zenit 3-3, Lijetuvos 3-3, Nižnji 1-5.

Grupa H

Cedevita - Unikaha 74:71 (- Musli 18, 7sk, Nedović 12, 5as)
Alba - Valensija 73:99 (Milosavljević 6, 3as)

TABELA: Valensija 6-0, Unikaha 3-3, Cedevita 2-4, Alba 1-5.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar