Ревизија одговор на политику Милошевића

Фахрудин Радончић, предсједник СББ- а, данас је коментарисао могућност ревизије тужбе БиХ против Србије.

Босна и Херцеговина 08.02.2017 | 19:50
Ревизија одговор на политику Милошевића
“Господин Изетбеговић је већ 6,5 година бошњачки члан Предсједништва. Он има директан контакт са обавјештајним службама, сигурносним структурама и мислим да је он најкомпетентнији, ако је при томе водио рачуна о својој обавези да стално ради да та тужба буде утемељена, да има нове чињенице и нове основе, најодговорнији да донесе одлуку о њој.

Ми смо као СББ рекли, с обзиром да немамо нити једне релевантне информације, код њега су све, да ћемо га пратити у његовој одлуци. Тиме му наравно ништа не олакшавамо, напротив, биће му теже јер он треба да понесе ту одговорност, уосталом, он је као побједник за члана Предсједништва ту одговорност преузео од грађана и ми желимо да се на најкоректнији начин носи са њима”, рекао је Радончић.

На питање мисли ли да то може довести до кризе, с обзиром да је Савез за промјене најавио повлаћење из институција, Радончић је одговорио:

“Над Бошњацима се догодио геноцид. То је одговор на политику Слободана Милошевића, ту је господин Изетбеговић у праву, а не на политику господина Додика или Савеза за промјене .

Мислим да све што се да на суду провјерити треба користити и то је легитимно право и БиХ и Бошњака и у том смислу најбоље је понашати се легалистички. На данашњем суђењу видјели сте да ја имам пуно примједби на, из оних разговора које сте слушали, на рачун господина Изетбеговића али ми то није сметало да направим коалицију која је у интересу грађана БиХ. И ја с тога очекујем да ће Савез за промјене да ствари и ако уђу у правну процеудуру донијети одлуку да партиципирају на државном нивоу”. рекао је Радончић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

васке

08.02.2017 19:17

Ехх кад би ти јос несто знао,а не само срао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСКЕ

08.02.2017 19:25

Ехх кад би ти јос несто знао,а на само срао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

08.02.2017 20:07

Ово Радонциц трази савез са Додиком? Нова коалиција на помолу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.02.2017 22:06

Е вала си глуп

Name

Инсп

09.02.2017 18:06

Милосевиц је мртав висе од 10 година. А вас двојица сте јос на слободи? Зар поријекло имовине није јос испитано?

ОДГОВОРИТЕ