Revizija odgovor na politiku Miloševića

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB- a, danas je komentarisao mogućnost revizije tužbe BiH protiv Srbije.

Bosna i Hercegovina 08.02.2017 | 19:50
Revizija odgovor na politiku Miloševića
“Gospodin Izetbegović je već 6,5 godina bošnjački član Predsjedništva. On ima direktan kontakt sa obavještajnim službama, sigurnosnim strukturama i mislim da je on najkompetentniji, ako je pri tome vodio računa o svojoj obavezi da stalno radi da ta tužba bude utemeljena, da ima nove činjenice i nove osnove, najodgovorniji da donese odluku o njoj.

Mi smo kao SBB rekli, s obzirom da nemamo niti jedne relevantne informacije, kod njega su sve, da ćemo ga pratiti u njegovoj odluci. Time mu naravno ništa ne olakšavamo, naprotiv, biće mu teže jer on treba da ponese tu odgovornost, uostalom, on je kao pobjednik za člana Predsjedništva tu odgovornost preuzeo od građana i mi želimo da se na najkorektniji način nosi sa njima”, rekao je Radončić.

Na pitanje misli li da to može dovesti do krize, s obzirom da je Savez za promjene najavio povlaćenje iz institucija, Radončić je odgovorio:

“Nad Bošnjacima se dogodio genocid. To je odgovor na politiku Slobodana Miloševića, tu je gospodin Izetbegović u pravu, a ne na politiku gospodina Dodika ili Saveza za promjene .

Mislim da sve što se da na sudu provjeriti treba koristiti i to je legitimno pravo i BiH i Bošnjaka i u tom smislu najbolje je ponašati se legalistički. Na današnjem suđenju vidjeli ste da ja imam puno primjedbi na, iz onih razgovora koje ste slušali, na račun gospodina Izetbegovića ali mi to nije smetalo da napravim koaliciju koja je u interesu građana BiH. I ja s toga očekujem da će Savez za promjene da stvari i ako uđu u pravnu proceuduru donijeti odluku da participiraju na državnom nivou”. rekao je Radončić.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

vaske

08.02.2017 19:17

Ehh kad bi ti jos nesto znao,a ne samo srao.

ODGOVORITE
Name

VASKE

08.02.2017 19:25

Ehh kad bi ti jos nesto znao,a na samo srao.

ODGOVORITE
Name

Mrki

08.02.2017 20:07

Ovo Radoncic trazi savez sa Dodikom? Nova koalicija na pomolu.

ODGOVORITE
Name

ре

08.02.2017 22:06

Е вала си глуп

Name

Insp

09.02.2017 18:06

Milosevic je mrtav vise od 10 godina. A vas dvojica ste jos na slobodi? Zar porijeklo imovine nije jos ispitano?

ODGOVORITE