Поскидале се љуте аргентинске жене!

Велики број жена обнажених груди изашао је на улице Буенос Ајреса и још два аргентинска града у знак солидарности са женама које су недавно дошле у сукоб с полицијом због тога што су на јужноатлантској плажи биле без горњег дела.

Свијет 08.02.2017 | 13:48
Поскидале се љуте аргентинске жене!
Демонстрације одржане јуче у аргентинској престоници и градовима Мар дел Плата и Росарио изазвао је инцидент који се пре две недеље догодио у месту Некочеа, 500 километара јужно од престонице, преноси АФП.

Двадесет полицајаца је тада трима женама наложило да обуку горњи део костима, или да оду са плаже.
То је пренеразило многе у Аргентини, где су људи, под теретом економских проблема и борбе против корупције, све уморнији од онога што неки сматрају прекорачењем овлашћења.

"Тај мачо стил размишљања мора да се оконча. Ми смо власнице наших тела и можемо их показивати ако желимо. Ми нисмо роба", каже демонстранткиња Ноелиа (28).

Прошлог јула је хиљаде жена изашле су обнажених груди на улице широм земље након што је једна жена избачена са јавног места у близини Буенос Ајреса због тога што је дојила дете, подсећа француска агенција.



(мондо.рс)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Xx

08.02.2017 14:13

Тако треба и код нас која има зељу нек сета полу гола подрзавам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

08.02.2017 14:55

Истина је мало другација. Сваки јесте власник свога тјела али то не збаци да моземо голи да будемо на јавним плазама где саблазњавамо друге купаце и где смо излозену радозналим погледима дјеце и омладине. Слобода јесте бас у томе да нама нико нетреба да смета у насем зивоту али исто тако немоземо ни ми другина да сметамо својим изгледом и понасањем. Зна се добро како требамо да будемо обуцени на јавним мјестима, а плаза је такодје јавно мјесто за окупљање градјана који зеле да се купају. Зато се на плазе не долази у бундама и зимским капутима али исто тако на плазама се небуде ни голо. Ко зели да буде голац и наг да се купа као од мајке родјен постоје за такве голаце и друге нудистицке плазе на којим могу голаци по цјели дан голи да се купају. Сматрамо зато да је полиција исправно поступила и да оне није прекирацила своја овласценха када је полу голим зенама без горњег дјела купацег костиме наредила да оне обуку горње дјеливе купаци костима или да напусте плазу. Никоме данас није стало да глендају ниције зенске сисе које код зене престављају дио сексуалниг органа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак Мата

08.02.2017 16:52

Јој ти се увјек уживиш ко да си Ајнштајн и најпаметнији. Ја оставим коментар кратак и зајебанција. Не гледам ТВ због такви који су сви неки припаметни те аналитичари пусти на рају нек' се има счим играти јебо га ти????????

Name

Требава

08.02.2017 21:07

Ја љепших демонстрација, у животу, видио нисам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе хе

11.02.2017 10:51

Свеједно о цему се ради неке би да демо(н)стрирају голе.Вероватно из навике. Навикло то да ресава проблеме само кад је голо.Тако су се пре сиптари,(данасњи албанци) по целој Југославији понасали. Свеједно о цему се ради у некој гузви или скупу,било да се ради о поворки или свадби, они су викали "Косово Репубљик".

ОДГОВОРИТЕ