Poskidale se ljute argentinske žene!

Veliki broj žena obnaženih grudi izašao je na ulice Buenos Ajresa i još dva argentinska grada u znak solidarnosti sa ženama koje su nedavno došle u sukob s policijom zbog toga što su na južnoatlantskoj plaži bile bez gornjeg dela.

Svijet 08.02.2017 | 13:48
Poskidale se ljute argentinske žene!
Demonstracije održane juče u argentinskoj prestonici i gradovima Mar del Plata i Rosario izazvao je incident koji se pre dve nedelje dogodio u mestu Nekočea, 500 kilometara južno od prestonice, prenosi AFP.

Dvadeset policajaca je tada trima ženama naložilo da obuku gornji deo kostima, ili da odu sa plaže.
To je prenerazilo mnoge u Argentini, gde su ljudi, pod teretom ekonomskih problema i borbe protiv korupcije, sve umorniji od onoga što neki smatraju prekoračenjem ovlašćenja.

"Taj mačo stil razmišljanja mora da se okonča. Mi smo vlasnice naših tela i možemo ih pokazivati ako želimo. Mi nismo roba", kaže demonstrantkinja Noelia (28).

Prošlog jula je hiljade žena izašle su obnaženih grudi na ulice širom zemlje nakon što je jedna žena izbačena sa javnog mesta u blizini Buenos Ajresa zbog toga što je dojila dete, podseća francuska agencija.



(mondo.rs)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Xx

08.02.2017 14:13

Tako treba i kod nas koja ima zelju nek seta polu gola podrzavam.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

08.02.2017 14:55

Istina je malo drugacija. Svaki jeste vlasnik svoga tjela ali to ne zbaci da mozemo goli da budemo na javnim plazama gde sablaznjavamo druge kupace i gde smo izlozenu radoznalim pogledima djece i omladine. Sloboda jeste bas u tome da nama niko netreba da smeta u nasem zivotu ali isto tako nemozemo ni mi drugina da smetamo svojim izgledom i ponasanjem. Zna se dobro kako trebamo da budemo obuceni na javnim mjestima, a plaza je takodje javno mjesto za okupljanje gradjana koji zele da se kupaju. Zato se na plaze ne dolazi u bundama i zimskim kaputima ali isto tako na plazama se nebude ni golo. Ko zeli da bude golac i nag da se kupa kao od majke rodjen postoje za takve golace i druge nudisticke plaze na kojim mogu golaci po cjeli dan goli da se kupaju. Smatramo zato da je policija ispravno postupila i da one nije prekiracila svoja ovlascenha kada je polu golim zenama bez gornjeg djela kupaceg kostime naredila da one obuku gornje djelive kupaci kostima ili da napuste plazu. Nikome danas nije stalo da glendaju nicije zenske sise koje kod zene prestavljaju dio seksualnig organa.

ODGOVORITE
Name

Tetak Mata

08.02.2017 16:52

Joj ti se uvjek uživiš ko da si Ajnštajn i najpametniji. Ja ostavim komentar kratak i zajebancija. Ne gledam TV zbog takvi koji su svi neki pripametni te analitičari pusti na raju nek' se ima sčim igrati jebo ga ti????????

Name

Trebava

08.02.2017 21:07

Ja ljepših demonstracija, u životu, vidio nisam!

ODGOVORITE
Name

he he he

11.02.2017 10:51

Svejedno o cemu se radi neke bi da demo(n)striraju gole.Verovatno iz navike. Naviklo to da resava probleme samo kad je golo.Tako su se pre siptari,(danasnji albanci) po celoj Jugoslaviji ponasali. Svejedno o cemu se radi u nekoj guzvi ili skupu,bilo da se radi o povorki ili svadbi, oni su vikali "Kosovo Republjik".

ODGOVORITE