Треба да причамо о животним темама

"Прошлост и историја су теме око којих се са Хрватском никада нећемо договорити, јер имамо различите погледе на то и зато треба да причамо о будућности и заједничким интересима", изјавио је након састанка са делегацијом хрватског Сабора замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић.

Босна и Херцеговина 07.02.2017 | 18:40
Треба да причамо о животним темама
"Вријеме је да причамо о бољој економској сарадњи и отварању путева. Зато сам замолио хрватску делегацију да размотре изградњу моста код Градишке и да се ријеши питање границе", каже Босић и подсјећа да је најдужа граница између Европске уније и неке земље која је ван Европске уније, граница БиХ и Хрватске.

"Ту има неколико нерјешених питања, а ми смо прије свега заинтересовани за објективно рјешавање питања границе код Костајнице", каже Босић.

Предсједник хрватског Сабора Божо Петров изјавио је приликом посјете Сарајеву да Хрватска поштује суверенитет и територијални интегритет БиХ, те да не подржава стварање додатног ентитета у БиХ.

Петров увјерава да су за његову земљу односи са БиХ приоритет. "Територијали интегритет и суверенитет БиХ је неупитан и сваки други облик политике може изазвати само нестабилност, а БиХ је кључ стабилности цијеле југоисточе Европе", сматра Петров.

Предсједавајући Представничког вијећа Парламентарне скупштине Шефик Џаферовић сматра да осим границе БиХ и Хрватске, имају још низ нерјешених питања. "То је питање Уговора о социјалном осигурању, права радника из БиХ који су радили у Хрватској, а остали су без посла у периоду 1991-1995. Треба ријешити и питање сукцесије, имовинско-правне односе, Трговску Гору", набраја Џаферовић.

Предсједник хрватског Сабора на састанку са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем рекао је да Хрватска поштује равноправност три народа у БиХ и не подржава стварање додатног ентитета у БиХ, стоји у саопштењу Савјета министара издатом након састанка. У саопштењу се истиче и како ће Хрватска пружити пуну подршку европском путу БиХ.



(БН телевизија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хиперион

07.02.2017 17:46

Јел твојој будућности

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛКАН

07.02.2017 18:14

ОВИ СЕ ЗА....ВАЈУ. КАКВА ЦРНА БУДУЋНОСТ НА БАЛКАНУ. НЕМА ОВДЕ БУДУЋНОСТИ ОВДЕ ИМА САМО ПРОШЛОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.02.2017 10:16

Ма нека прицају нико им не брани. Нема од прице ниста, дјела су вазна.

Name

Додо

07.02.2017 18:28

што сте причсли причсли сте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ďреко

07.02.2017 18:39

Са Хасанбеговицем бас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиргави

08.02.2017 08:03

Кад вратис 400.000 Срба у Српски ЕНТИТЕТ РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА и вратисим имовину, порусену имовину обновис и дас накнаду за прицињену бол за убијање изгон Српског становниства, признас геноцид који сте уцинили у другом свјет рату, тада моземо да прицамо. Дотада сте ви непроцјенљиви зликовци и замолио бих Трумпа да нам припомогне да саградимо заститни зид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

08.02.2017 09:01

Само да им пунимо буџет, а ми можемо да цркнемо.

ОДГОВОРИТЕ