Treba da pričamo o životnim temama

"Prošlost i istorija su teme oko kojih se sa Hrvatskom nikada nećemo dogovoriti, jer imamo različite poglede na to i zato treba da pričamo o budućnosti i zajedničkim interesima", izjavio je nakon sastanka sa delegacijom hrvatskog Sabora zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

Bosna i Hercegovina 07.02.2017 | 18:40
Treba da pričamo o životnim temama
"Vrijeme je da pričamo o boljoj ekonomskoj saradnji i otvaranju puteva. Zato sam zamolio hrvatsku delegaciju da razmotre izgradnju mosta kod Gradiške i da se riješi pitanje granice", kaže Bosić i podsjeća da je najduža granica između Evropske unije i neke zemlje koja je van Evropske unije, granica BiH i Hrvatske.

"Tu ima nekoliko nerješenih pitanja, a mi smo prije svega zainteresovani za objektivno rješavanje pitanja granice kod Kostajnice", kaže Bosić.

Predsjednik hrvatskog Sabora Božo Petrov izjavio je prilikom posjete Sarajevu da Hrvatska poštuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te da ne podržava stvaranje dodatnog entiteta u BiH.

Petrov uvjerava da su za njegovu zemlju odnosi sa BiH prioritet. "Teritorijali integritet i suverenitet BiH je neupitan i svaki drugi oblik politike može izazvati samo nestabilnost, a BiH je ključ stabilnosti cijele jugoistoče Evrope", smatra Petrov.

Predsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine Šefik Džaferović smatra da osim granice BiH i Hrvatske, imaju još niz nerješenih pitanja. "To je pitanje Ugovora o socijalnom osiguranju, prava radnika iz BiH koji su radili u Hrvatskoj, a ostali su bez posla u periodu 1991-1995. Treba riješiti i pitanje sukcesije, imovinsko-pravne odnose, Trgovsku Goru", nabraja Džaferović.

Predsjednik hrvatskog Sabora na sastanku sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem rekao je da Hrvatska poštuje ravnopravnost tri naroda u BiH i ne podržava stvaranje dodatnog entiteta u BiH, stoji u saopštenju Savjeta ministara izdatom nakon sastanka. U saopštenju se ističe i kako će Hrvatska pružiti punu podršku evropskom putu BiH.



(BN televizija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hiperion

07.02.2017 17:46

Jel tvojoj budućnosti

ODGOVORITE
Name

BALKAN

07.02.2017 18:14

OVI SE ZA....VAJU. KAKVA CRNA BUDUĆNOST NA BALKANU. NEMA OVDE BUDUĆNOSTI OVDE IMA SAMO PROŠLOST.

ODGOVORITE
Name

Re

08.02.2017 10:16

Ma neka pricaju niko im ne brani. Nema od price nista, djela su vazna.

Name

Dodo

07.02.2017 18:28

što ste pričsli pričsli ste

ODGOVORITE
Name

Ďreko

07.02.2017 18:39

Sa Hasanbegovicem bas!

ODGOVORITE
Name

pirgavi

08.02.2017 08:03

Kad vratis 400.000 Srba u Srpski ENTITET REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA i vratisim imovinu, porusenu imovinu obnovis i das naknadu za pricinjenu bol za ubijanje izgon Srpskog stanovnistva, priznas genocid koji ste ucinili u drugom svjet ratu, tada mozemo da pricamo. Dotada ste vi neprocjenljivi zlikovci i zamolio bih Trumpa da nam pripomogne da sagradimo zastitni zid.

ODGOVORITE
Name

Piksi

08.02.2017 09:01

Samo da im punimo budžet, a mi možemo da crknemo.

ODGOVORITE