Баварци се не враћају у октански циркус!

Гласине о повратку БМВ-а у Ф1 су почеле да се шире као плод теорије о будућој сарадњи Бавараца и Мекларена на производњи спортског аутомобила.

Остали спортови 12.02.2017 | 16:15
Баварци се не враћају у октански циркус!
Баварски аутомобилски гигант је напустио Формулу 1 још 2009. године. Последњих дана БМВ је поново постао интересантан Ф1 јавности. Наиме, након промене власничке структуре у најбржем спорту лансирана је прича о могућој сарадњи Бавараца и Мекларена. Наиме, БМВ и Мекларен су повезани због пројекта производње спортског аутомобила. То заправо значи да нико никада и није помињао Формулу 1, већ класичан спортски ауто. Тим поводом се веома експлицитним тоном огласило спортско одељење БМВ-а.

„Када смо одлучили да се повучемо из Формуле 1, а то је било још 2009, то је била стратешка одлука компаније. Стратешке одлуке нису краткорочне, па се сходно томе и понашамо“, стоји у збваничном саопштењу БМW-овог спортског одељења.

„Пратимо дешавања из области спортског аутомобилизма, али немамо у плану повратак у Формулу 1“, стоји у саопштењу Бавараца које ће разочарати многе љубитеље некадашњих БМВ-ових болида.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар