Bavarci se ne vraćaju u oktanski cirkus!

Glasine o povratku BMV-a u F1 su počele da se šire kao plod teorije o budućoj saradnji Bavaraca i Meklarena na proizvodnji sportskog automobila.

Ostali sportovi 12.02.2017 | 16:15
Bavarci se ne vraćaju u oktanski cirkus!
Bavarski automobilski gigant je napustio Formulu 1 još 2009. godine. Poslednjih dana BMV je ponovo postao interesantan F1 javnosti. Naime, nakon promene vlasničke strukture u najbržem sportu lansirana je priča o mogućoj saradnji Bavaraca i Meklarena. Naime, BMV i Meklaren su povezani zbog projekta proizvodnje sportskog automobila. To zapravo znači da niko nikada i nije pominjao Formulu 1, već klasičan sportski auto. Tim povodom se veoma eksplicitnim tonom oglasilo sportsko odeljenje BMV-a.

„Kada smo odlučili da se povučemo iz Formule 1, a to je bilo još 2009, to je bila strateška odluka kompanije. Strateške odluke nisu kratkoročne, pa se shodno tome i ponašamo“, stoji u zbvaničnom saopštenju BMW-ovog sportskog odeljenja.

„Pratimo dešavanja iz oblasti sportskog automobilizma, ali nemamo u planu povratak u Formulu 1“, stoji u saopštenju Bavaraca koje će razočarati mnoge ljubitelje nekadašnjih BMV-ovih bolida.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar