ЛШ: Вујас, Фића, Мандић... опет на Бањици!

Ватерполо спектакл у среду на Бањици: Партизан против Про Река у Лиги шампиона. Вујасиновић: "Дошли смо кући, драго нам је". Филип Филиповић: "Суперталентовани Партизан!"

Остали спортови 07.02.2017 | 09:45
ЛШ: Вујас, Фића, Мандић... опет на Бањици!
Љубитељи ватерпола и Ватерполо клуба Партизан у среду увече ће имати прилику да поново уживо гледају и поздраве оне који су проносили славу црно-белих и освајали трофеје.

Владимир Вујасиновић, доскорашњи тренер Партизана, а сада тренер Про Река, долази са Филипом Филиповићем, Душком Пијетловићем, Душаном Мандићем и осталима на мегдан Партизану на Бањици у оквиру 5. кола Лиге шампиона.

На Бањици ће, у среду од 18.30 часова, снаге одмерити екипе које заједно имају 15 титула европског првака(!), мада је јасно да је италијански гигант апсолутни фаворит у дуелу са београдским "вртићем".

Екипа Про Река је од недеље у Београду, где тренира са црно-белима. Несумњиво, драгоцено искуство за младу екипу Партизана.

"И мени и српским репрезентативцима у Про Реку је врло драго што смо дошли кући и на Бањици тренирамо са Партизаном", рекао је Владимир Вујасиновић, легенда оба клуба, који је и као капитен Партизана и као првотимац Про Река освојио титулу шампиона Европе.

У Реко је отишао са клупе Партизана, на којој је провео четири године током којих је црно-беле одвео до две титуле првака државе и једног Купа Србије.

Вујасиновић је додао да је иза његове екипе напоран ритам, јер у 25 дана одиграла је осам мечева, током којих није било много времена за квалитетне тренинге.

"Тренинзи са Партизаном су нам почетак малих припрема, јер у наредне две, три недеље треба да се и физички и тактички припремимо за оно што нам предстоји, пре свега за Куп Италије у марту".

Вујасиновић још није одредио састав који ће супротставити Партизану.

"Имамо плејаду изврсних асова у екипи, неки од играча који су у протеклом периоду одиграли највише мечева ће добити поштеду, више ће тренирати, а неће играти у среду. Сигурно је да ће изостати Сукно и Ивовић, али сигурно је и да ће у тиму бити тројица наших репрезентативаца, јер то је и због Партизана као клуба и због његових играча и навијача, минимум који треба испуним", поручио је Вујасиновић.

Вујасиновићев наследник на месту шефа стручног штаба Партизана, Зоран Миленковић, је истакао да је  његова екипа има изузетну част да угости доскорашње домаћине "црно-беле куће" на Бањици, величине какви су тренер Вујасиновић, Филиповић, Пијетловић и Мандић, али и остатак екипе Река.

"Састаћемо се са екипом која је направљена да освоји Лигу шампиона и састављена је од играча који су оно најбоље што ватерполо у овом тренутку има. Драго ми је да смо се вратили на Бањицу, а рад са Про Реком ће нам много значити да тренирамо јако, квалитетно, а то је оно што нам је у протеклих месец дана недостајало.Тренинзи, као и утакмица са Реком за нас је прилика да сазревамо, учимо од јачих, искуснијих, квалитетнијих играча, од ватерполо величина. У наредних петнаестак дана немамо мечеве Регионалне и домаће лиге, већ само сусрете са Про Реком. Зато ћемо целокупан период искористити да се вратимо у ритам тренинга, како би поново достигли ниво игре, понашања, залагања самим тим и резултатата на којем смо били пре Нове године".

Једино што је сада преостало јесте да гледаоци дођу на Бањицу.

"Све најталентованије и најквалитетније што српски клупски ватерполо тренутно има се добрим делом налази у Партизану. Тим момцима је потребна подршка, а ово је сјајна прилика да се докажу, да дају све од себе. О улози фаворита нема потребе да причамо. Екипа Про Река је знатно испред нас, али ми ћемо се трудити да дамо све од себе и да дођемо  до резултата који би био прихватљив да деца која играју у Партизану добију додатни мотив и сазреју за изазове који нам следе".

ФИЛИПОВИЋ: Суперталентовани Партизан!

"Задовољство нам је што ћемо тренирати са суперталентованим момцима из Партизана. Сигурно је да ће нам користити. Што се утакмице тиче, одувек је важило да ниједна екипа, па ни Про Реко, не може опуштено да уђе у меч са Партизаном на Бањици, посебно што ће нам ривали бити момци који много обећавају. Сигуран сам да ћемо дати тренутни максимум. Позивам све љубитеље спорта да дођу на Бањицу, јер очекујем интересантан меч, између осталог и зато што смо ми сада у припремном периоду и ово неће бити једна од најбољих утакмица Про Река. Позивам навијаче да подрже пре свега ватерполисте Партизана, а и да виде екипу Про Река".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар