LŠ: Vujas, Fića, Mandić... opet na Banjici!

Vaterpolo spektakl u sredu na Banjici: Partizan protiv Pro Reka u Ligi šampiona. Vujasinović: "Došli smo kući, drago nam je". Filip Filipović: "Supertalentovani Partizan!"

Ostali sportovi 07.02.2017 | 09:45
LŠ: Vujas, Fića, Mandić... opet na Banjici!
Ljubitelji vaterpola i Vaterpolo kluba Partizan u sredu uveče će imati priliku da ponovo uživo gledaju i pozdrave one koji su pronosili slavu crno-belih i osvajali trofeje.

Vladimir Vujasinović, doskorašnji trener Partizana, a sada trener Pro Reka, dolazi sa Filipom Filipovićem, Duškom Pijetlovićem, Dušanom Mandićem i ostalima na megdan Partizanu na Banjici u okviru 5. kola Lige šampiona.

Na Banjici će, u sredu od 18.30 časova, snage odmeriti ekipe koje zajedno imaju 15 titula evropskog prvaka(!), mada je jasno da je italijanski gigant apsolutni favorit u duelu sa beogradskim "vrtićem".

Ekipa Pro Reka je od nedelje u Beogradu, gde trenira sa crno-belima. Nesumnjivo, dragoceno iskustvo za mladu ekipu Partizana.

"I meni i srpskim reprezentativcima u Pro Reku je vrlo drago što smo došli kući i na Banjici treniramo sa Partizanom", rekao je Vladimir Vujasinović, legenda oba kluba, koji je i kao kapiten Partizana i kao prvotimac Pro Reka osvojio titulu šampiona Evrope.

U Reko je otišao sa klupe Partizana, na kojoj je proveo četiri godine tokom kojih je crno-bele odveo do dve titule prvaka države i jednog Kupa Srbije.

Vujasinović je dodao da je iza njegove ekipe naporan ritam, jer u 25 dana odigrala je osam mečeva, tokom kojih nije bilo mnogo vremena za kvalitetne treninge.

"Treninzi sa Partizanom su nam početak malih priprema, jer u naredne dve, tri nedelje treba da se i fizički i taktički pripremimo za ono što nam predstoji, pre svega za Kup Italije u martu".

Vujasinović još nije odredio sastav koji će suprotstaviti Partizanu.

"Imamo plejadu izvrsnih asova u ekipi, neki od igrača koji su u proteklom periodu odigrali najviše mečeva će dobiti poštedu, više će trenirati, a neće igrati u sredu. Sigurno je da će izostati Sukno i Ivović, ali sigurno je i da će u timu biti trojica naših reprezentativaca, jer to je i zbog Partizana kao kluba i zbog njegovih igrača i navijača, minimum koji treba ispunim", poručio je Vujasinović.

Vujasinovićev naslednik na mestu šefa stručnog štaba Partizana, Zoran Milenković, je istakao da je  njegova ekipa ima izuzetnu čast da ugosti doskorašnje domaćine "crno-bele kuće" na Banjici, veličine kakvi su trener Vujasinović, Filipović, Pijetlović i Mandić, ali i ostatak ekipe Reka.

"Sastaćemo se sa ekipom koja je napravljena da osvoji Ligu šampiona i sastavljena je od igrača koji su ono najbolje što vaterpolo u ovom trenutku ima. Drago mi je da smo se vratili na Banjicu, a rad sa Pro Rekom će nam mnogo značiti da treniramo jako, kvalitetno, a to je ono što nam je u proteklih mesec dana nedostajalo.Treninzi, kao i utakmica sa Rekom za nas je prilika da sazrevamo, učimo od jačih, iskusnijih, kvalitetnijih igrača, od vaterpolo veličina. U narednih petnaestak dana nemamo mečeve Regionalne i domaće lige, već samo susrete sa Pro Rekom. Zato ćemo celokupan period iskoristiti da se vratimo u ritam treninga, kako bi ponovo dostigli nivo igre, ponašanja, zalaganja samim tim i rezultatata na kojem smo bili pre Nove godine".

Jedino što je sada preostalo jeste da gledaoci dođu na Banjicu.

"Sve najtalentovanije i najkvalitetnije što srpski klupski vaterpolo trenutno ima se dobrim delom nalazi u Partizanu. Tim momcima je potrebna podrška, a ovo je sjajna prilika da se dokažu, da daju sve od sebe. O ulozi favorita nema potrebe da pričamo. Ekipa Pro Reka je znatno ispred nas, ali mi ćemo se truditi da damo sve od sebe i da dođemo  do rezultata koji bi bio prihvatljiv da deca koja igraju u Partizanu dobiju dodatni motiv i sazreju za izazove koji nam slede".

FILIPOVIĆ: Supertalentovani Partizan!

"Zadovoljstvo nam je što ćemo trenirati sa supertalentovanim momcima iz Partizana. Sigurno je da će nam koristiti. Što se utakmice tiče, oduvek je važilo da nijedna ekipa, pa ni Pro Reko, ne može opušteno da uđe u meč sa Partizanom na Banjici, posebno što će nam rivali biti momci koji mnogo obećavaju. Siguran sam da ćemo dati trenutni maksimum. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu na Banjicu, jer očekujem interesantan meč, između ostalog i zato što smo mi sada u pripremnom periodu i ovo neće biti jedna od najboljih utakmica Pro Reka. Pozivam navijače da podrže pre svega vaterpoliste Partizana, a i da vide ekipu Pro Reka".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar