Розберг: Желио сам да ме замијени Алонсо!

Шампион Формуле 1 Нико Розберг желео је да га у екипи Мерцедеса замени Фернандо Алонсо.

Остали спортови 09.02.2017 | 09:15
Розберг: Желио сам да ме замијени Алонсо!
Розберг је прошлог новембра освојио прву шампионску титулу у Формули 1, а пет дана касније изненада је саопштио да је завршио каријеру.

Мерцедес је тражио замену за Розберга и на крају је довео Валтерија Ботаса из Вилијамса, који ће у екипи возити заједно са Луисом Хамилтоном.

"Сви кажу Алонсо, а исто кажем и ја пошто би тада био ватромет са Хамилтоном. Као навијач, то би било лепо, али мислим да за екипу то не би ишло. Мерцедес је нашао сјајно решење. Ботас је брз и иако ће Хамилтон бити на веома, веома високом нивоу и иако ће га бити тешко победити, ја сам доказао да то може", рекао је Розберг за шпанску Марку.

Ова сезона ће бити прва у Формули 1 да се у њој не такмичи актуелни шампион, још од 1994. године, када се Алан Прост повукао након што је освојио титулу са Вилијамсом.

Розберг је рекао да је "срећнији" што више неће морати да се бори против Хамилтона и додао да ће као амбасадор Мерцедеса, присуствовати појединим тркама ове сезоне.

Он је одбацио наводе да су челници Мерцедеса били љути на њега након што је тако касно објавио да се повлачи и што су морали да убеде другу екипу да пусти возача који је под уговором.

"Љути? Не, они ме много поштују и ја то ценим", додао је Немац.

Розберг је, међутим, признао да је његов однос са директором Никијем Лаудом, који је у медијима критиковао одлуку о повлачењу, "компликованији".

"Иако се чинило у медијим да је љут на мене, није. Лично ми је рекао: 'Скидам капу'. Подржавао ме је после три године заједничког рада", рекао је Розберг.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар