Rozberg: Želio sam da me zamijeni Alonso!

Šampion Formule 1 Niko Rozberg želeo je da ga u ekipi Mercedesa zameni Fernando Alonso.

Ostali sportovi 09.02.2017 | 09:15
Rozberg: Želio sam da me zamijeni Alonso!
Rozberg je prošlog novembra osvojio prvu šampionsku titulu u Formuli 1, a pet dana kasnije iznenada je saopštio da je završio karijeru.

Mercedes je tražio zamenu za Rozberga i na kraju je doveo Valterija Botasa iz Vilijamsa, koji će u ekipi voziti zajedno sa Luisom Hamiltonom.

"Svi kažu Alonso, a isto kažem i ja pošto bi tada bio vatromet sa Hamiltonom. Kao navijač, to bi bilo lepo, ali mislim da za ekipu to ne bi išlo. Mercedes je našao sjajno rešenje. Botas je brz i iako će Hamilton biti na veoma, veoma visokom nivou i iako će ga biti teško pobediti, ja sam dokazao da to može", rekao je Rozberg za špansku Marku.

Ova sezona će biti prva u Formuli 1 da se u njoj ne takmiči aktuelni šampion, još od 1994. godine, kada se Alan Prost povukao nakon što je osvojio titulu sa Vilijamsom.

Rozberg je rekao da je "srećniji" što više neće morati da se bori protiv Hamiltona i dodao da će kao ambasador Mercedesa, prisustvovati pojedinim trkama ove sezone.

On je odbacio navode da su čelnici Mercedesa bili ljuti na njega nakon što je tako kasno objavio da se povlači i što su morali da ubede drugu ekipu da pusti vozača koji je pod ugovorom.

"Ljuti? Ne, oni me mnogo poštuju i ja to cenim", dodao je Nemac.

Rozberg je, međutim, priznao da je njegov odnos sa direktorom Nikijem Laudom, koji je u medijima kritikovao odluku o povlačenju, "komplikovaniji".

"Iako se činilo u medijim da je ljut na mene, nije. Lično mi je rekao: 'Skidam kapu'. Podržavao me je posle tri godine zajedničkog rada", rekao je Rozberg.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar