Кувано вино лијечи прехладу

Црно вино кувано са ароматичним зачинима и медом је и укусно и лековито. Богатство витамином Ц чини га мелемом за јачање имунитета, а састојци који се додају поспешују антивирусно деловање.

Здравље 06.02.2017 | 09:21
Кувано вино лијечи прехладу
АКО вас је ухватила прехлада или само желите да се угрејете у овим хладним данима, скувајте чашу црног вина са ароматичним зачинима и медом, јер је не само укусно, него и лековито. Богатство витамином Ц чини га мелемом за јачање имунитета, а састојци који се додају поспешују антивирусно деловање.

Припрема је врло једноставна. Загрејте чашу вина, а потом додајте чашу воде, кашику меда, мало бибера, четири комада каранфилића, кашичицу цимета, прстохват мускантног орашчића и кору од наранџе. Све то кувајте на благој температури и када се загреје, а пре него што прокључа, скините са рингле. Можете да додате и ђумбир и лимун, који су такође богати витамином Ц и напитку дају још потпунији укус.

Попијте вино док је топло, а пошто ћете се после овог "еликсира" сигурно мало презнојити, изласке одложите за боље дане.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ороз

11.02.2017 10:52

И ово све сто писе недамо грипу ни близу нас па цак и ако смо близу оболелих теско дасе окузимо.

ОДГОВОРИТЕ