Kuvano vino liječi prehladu

Crno vino kuvano sa aromatičnim začinima i medom je i ukusno i lekovito. Bogatstvo vitaminom C čini ga melemom za jačanje imuniteta, a sastojci koji se dodaju pospešuju antivirusno delovanje.

Zdravlje 06.02.2017 | 09:21
Kuvano vino liječi prehladu
AKO vas je uhvatila prehlada ili samo želite da se ugrejete u ovim hladnim danima, skuvajte čašu crnog vina sa aromatičnim začinima i medom, jer je ne samo ukusno, nego i lekovito. Bogatstvo vitaminom C čini ga melemom za jačanje imuniteta, a sastojci koji se dodaju pospešuju antivirusno delovanje.

Priprema je vrlo jednostavna. Zagrejte čašu vina, a potom dodajte čašu vode, kašiku meda, malo bibera, četiri komada karanfilića, kašičicu cimeta, prstohvat muskantnog oraščića i koru od narandže. Sve to kuvajte na blagoj temperaturi i kada se zagreje, a pre nego što proključa, skinite sa ringle. Možete da dodate i đumbir i limun, koji su takođe bogati vitaminom C i napitku daju još potpuniji ukus.

Popijte vino dok je toplo, a pošto ćete se posle ovog "eliksira" sigurno malo preznojiti, izlaske odložite za bolje dane.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oroz

11.02.2017 10:52

I ovo sve sto pise nedamo gripu ni blizu nas pa cak i ako smo blizu obolelih tesko dase okuzimo.

ODGOVORITE