Нема пречица за раван стомак, само дисциплина и вјежба

Једини начин да имате раван стомак, уколико нисте генетски одређени да будете мршави и имате брз метаболизам, подразумева много зноја, дисциплине и времена. И не, нема пречица…

Здравље 06.02.2017 | 09:10
Нема пречица за раван стомак, само дисциплина и вјежба
Траке, појасеви, тренажери, фолије и остале „магичне“ ствари које решавају проблем са наслагама масти на стомаку, најблаже речено, не функционишу.
Оно што ће треба постићи јесте сагорети масти ускладиштене око трбушњака. Пошто је циљано топљење масних наслага мит, мораћете да смањите ниво масти у целом телу.

Да би то било постигнуто, мора се потрошити више калорија него што се унесе. Ипак, то је мало компликованије од мотоа: „Једи мање, више се крећи“. Морате да уносите мање угљених-хидрата, а да повећате унос протеина.

Тело иначе за енергију прво троши шећере, зато што су најлакши за прераду, али ако не унесете много угљених хидрата кроз храну, организам ће почети да користи масту за енергију.

То није цела прича. Сама промена исхране није довољна. Потребне су вежбе. И неће бити довољно трчање или вожња бицикла, већ дизање тегова. Кардио тренинзи ниског интензитета ће, осим сагоревања калорија, узроковати и смањивање мишићне масе.

Дизање тегова и други видови тренинга за пружањем отпора поспешиће лучење хормона, који ће одржати мишићну масу. Осим тога, цепање мишићних влакана због напора натераће организам да их обнавља и повећава.

Чак и са дисциплинованом исхраном и вежбањем, можда ће бити потребни месеци да бисте добили раван стомак са видљивим трбушњацима. Када и постигнете циљ, њихово одржавање такође изискује одрицање и дисциплину.

Коментари / 0

Оставите коментар