Nema prečica za ravan stomak, samo disciplina i vježba

Jedini način da imate ravan stomak, ukoliko niste genetski određeni da budete mršavi i imate brz metabolizam, podrazumeva mnogo znoja, discipline i vremena. I ne, nema prečica…

Zdravlje 06.02.2017 | 09:10
Nema prečica za ravan stomak, samo disciplina i vježba
Trake, pojasevi, trenažeri, folije i ostale „magične“ stvari koje rešavaju problem sa naslagama masti na stomaku, najblaže rečeno, ne funkcionišu.
Ono što će treba postići jeste sagoreti masti uskladištene oko trbušnjaka. Pošto je ciljano topljenje masnih naslaga mit, moraćete da smanjite nivo masti u celom telu.

Da bi to bilo postignuto, mora se potrošiti više kalorija nego što se unese. Ipak, to je malo komplikovanije od motoa: „Jedi manje, više se kreći“. Morate da unosite manje ugljenih-hidrata, a da povećate unos proteina.

Telo inače za energiju prvo troši šećere, zato što su najlakši za preradu, ali ako ne unesete mnogo ugljenih hidrata kroz hranu, organizam će početi da koristi mastu za energiju.

To nije cela priča. Sama promena ishrane nije dovoljna. Potrebne su vežbe. I neće biti dovoljno trčanje ili vožnja bicikla, već dizanje tegova. Kardio treninzi niskog intenziteta će, osim sagorevanja kalorija, uzrokovati i smanjivanje mišićne mase.

Dizanje tegova i drugi vidovi treninga za pružanjem otpora pospešiće lučenje hormona, koji će održati mišićnu masu. Osim toga, cepanje mišićnih vlakana zbog napora nateraće organizam da ih obnavlja i povećava.

Čak i sa disciplinovanom ishranom i vežbanjem, možda će biti potrebni meseci da biste dobili ravan stomak sa vidljivim trbušnjacima. Kada i postignete cilj, njihovo održavanje takođe iziskuje odricanje i disciplinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar