Рудић: Скинућемо Србију са трона!

Највећи "драгуљ" хрватског спорта, прослављени селектор репрезентације Ратко Рудић вратио се у ватерполо на место стручног саветника ватерполо савеза.

Остали спортови 06.02.2017 | 16:45
Рудић: Скинућемо Србију са трона!
Рудић је у свом првом интервјуу поручио како је његов циљ да се Србија скине са трона, преноси портал "јутарњи.хр".

Након што је успешно довео репрезентацију Бразила до четвртфинала олимпијског турнира у Рио де Жанеиру, Рудић се вратио у своју домовину.

Подсетимо, селекција Бразила је баш у четвртфиналу завршила такмичење у Рију пошто ју је елиминисала селекција Хрватске, али оно што је Рудић урадио са Бразилог равно је сваком великом подвигу.

"После искуства у Бразилу природно је да сам се вратио тамо где припадам. Мислим да могу бити веома користан на овој функцији, иако је репрезентација и даље одлично вођена. Могу знањем и искуством допринети настављању позитивног резултатског низа репрезентације", рекао је Рудић.

Рудић је, да подсетимо, од 2005. до 2012. освојио, између осталог, светско, европско и олимпијско злато.

"Није се отад освојило златно одличје, али немамо ни због чега жалити. Репрезентација има олимпијско и светско сребро и то је одличан резултат. Не можемо увек бити на врху".

Чини се да је тако нешто тешко изводљиво јер је Србија тренутно недодирљива.

"Не мислим да је тако, у наредном периоду покушаћемо да се додатно поправимо и опет отићи до неког најсјајнијег одличја. Можемо да парирамо Србима, то се може остварити заједничким снагама свих нас који радимо у хрватском ватерполу", закључио је Рудић.

Србија је иначе најтрофејнија репрезентација у историји укључујући успехе из времена Југославије. Српски 'делфини' имају олимпијску титулу из Рио де Жанеира којим су крунисали светски и европски успех у руском Казању 2015. и Београду 2016.

По тим достигнућима српски ватерполисти изједначили су оно што су направили француски рукометаши на СП у Катару 2015. кад су светској титули додали ону европску из 2014. из Данске и олимпијско злато из Лондона.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

06.02.2017 17:13

Хоцес јуце малко.

ОДГОВОРИТЕ