Rudić: Skinućemo Srbiju sa trona!

Najveći "dragulj" hrvatskog sporta, proslavljeni selektor reprezentacije Ratko Rudić vratio se u vaterpolo na mesto stručnog savetnika vaterpolo saveza.

Ostali sportovi 06.02.2017 | 16:45
Rudić: Skinućemo Srbiju sa trona!
Rudić je u svom prvom intervjuu poručio kako je njegov cilj da se Srbija skine sa trona, prenosi portal "jutarnji.hr".

Nakon što je uspešno doveo reprezentaciju Brazila do četvrtfinala olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, Rudić se vratio u svoju domovinu.

Podsetimo, selekcija Brazila je baš u četvrtfinalu završila takmičenje u Riju pošto ju je eliminisala selekcija Hrvatske, ali ono što je Rudić uradio sa Brazilog ravno je svakom velikom podvigu.

"Posle iskustva u Brazilu prirodno je da sam se vratio tamo gde pripadam. Mislim da mogu biti veoma koristan na ovoj funkciji, iako je reprezentacija i dalje odlično vođena. Mogu znanjem i iskustvom doprineti nastavljanju pozitivnog rezultatskog niza reprezentacije", rekao je Rudić.

Rudić je, da podsetimo, od 2005. do 2012. osvojio, između ostalog, svetsko, evropsko i olimpijsko zlato.

"Nije se otad osvojilo zlatno odličje, ali nemamo ni zbog čega žaliti. Reprezentacija ima olimpijsko i svetsko srebro i to je odličan rezultat. Ne možemo uvek biti na vrhu".

Čini se da je tako nešto teško izvodljivo jer je Srbija trenutno nedodirljiva.

"Ne mislim da je tako, u narednom periodu pokušaćemo da se dodatno popravimo i opet otići do nekog najsjajnijeg odličja. Možemo da pariramo Srbima, to se može ostvariti zajedničkim snagama svih nas koji radimo u hrvatskom vaterpolu", zaključio je Rudić.

Srbija je inače najtrofejnija reprezentacija u istoriji uključujući uspehe iz vremena Jugoslavije. Srpski 'delfini' imaju olimpijsku titulu iz Rio de Žaneira kojim su krunisali svetski i evropski uspeh u ruskom Kazanju 2015. i Beogradu 2016.

Po tim dostignućima srpski vaterpolisti izjednačili su ono što su napravili francuski rukometaši na SP u Kataru 2015. kad su svetskoj tituli dodali onu evropsku iz 2014. iz Danske i olimpijsko zlato iz Londona.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

06.02.2017 17:13

Hoces juce malko.

ODGOVORITE