Сутјеска међу свјетским драгуљима

Престижни свјетски магазин који промовише путовања и авантуру "Гир патрол" уврстио је Национални парк "Сутјеска" међу 25 најбољих свјетских дестинација које треба посјетити у 2017. години.

Република Српска 03.02.2017 | 20:50
Сутјеска међу свјетским драгуљима
Сутјеска се тако нашла у друштву са најпривлачнијим дестинацијама широм планете, а које својом посебношћу маме људе са свих меридијана.

Овај магазин је Национални парк "Сутјеска" назвао "Јосемитом Балкана", упоредивши га са једним од најпосјећенијих паркова у САД - Јосемитима у Калифорнији.

Читаоцима магазина препоручено је да, поред Хаваја, Кубе, Алберте у Канади, те престижних дестинација у Русији, Јапану, Африци посјете и Сутјеску која је лоцирана на стази "Виа Динарика".

- Стаза "Виа Динарика" требало би да коначно буде завршена крајем године. Она ће укључивати више од 1.900 километара стаза за шетњу које се протежу кроз шест земаља - Албанија, БиХ, Хрватска, Црна Гора, Србија и Словенија. Овим ће регија западног Балкана постати заиста привлачна за авантуре на отвореном - наводи се на порталу "Гир патрола".

Директор Националног парка "Сутјеска" Дејан Павловић каже да је привилегија бити раме уз раме са 24 свјетске дестинације и још један доказ да се љепоте Сутјеске уцртавају на туристичку мапу Европе, али и свијета.

Он истиче да се Сутјесци поново враћа стари сјај, те да је у самом врху свјетског авантуристичког туризма.

- Ласкаво признање подстиче и мотивише на још већи ангажман и осмишљавање нових садржаја, као што су кањонинг ријеком Хрчавком, и других туристичких производа који ће бити препознатљив туристички бренд у будућности. Са малим средствима и великим напором, а јединственом природом постајемо све конкурентнији - сматра Павловић.

Сутјеска се може похвалити посљедњом прашумом у Европи Перућицом, једном од најљепших планина Зеленгором, дивним језерима, а ту је и Маглић, највиши врх у БиХ, висок 2.386 метара.

- Када имате све то на једном мјесту, не можете, а да не будете препознати - рекао је Павловић и додао да очекује да ће признање овог магазина утицати на још већу посјету најстаријем парку у БиХ, јединственом благу Републике Српске.

Бразилци

Више од милион људи из цијелог свијета видјело је љепоте Националног парка Сутјеска, захваљујући спотовима које је на овом мјесту урадила бразилска група "Фресно".

Бразилци су на Тјентишту снимили спот за песму "Акордар" (Пробуди се), те још пет спотова за акустичне верзије својих пјесама. Музика популарног бенда и љепоте Сутјеске су, ако је судити према коментарима гледалаца, биле добитна комбинација.

*Чиме се све може похвалити Сутјеска

- посљедњом прашумом у Европи - Перућицом,

- Зеленгором,

- дивним језерима

- врхом Маглић

(Глас Српске)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

рс

03.02.2017 21:44

Херцеговина има најљепсу природу убједљиво.Фоца је прије рата имала око 250.000 туриста.....цијеле године су били пуни.Друга ствар је сто РС има неписменог Додика на целу који не зна ниста да искористи јер је глуп и једино зна слагати и украсти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

04.02.2017 06:54

Хахахаха, потписујем...!

Name

вирус

04.02.2017 07:50

Их да само милокрад краде вец 95% становниства је лоповско, једино јос гори ови у федерацији.

Name

Радован

04.02.2017 10:51

На слици ренџер Лаловиц Владимир.

ОДГОВОРИТЕ