Sutjeska među svjetskim draguljima

Prestižni svjetski magazin koji promoviše putovanja i avanturu "Gir patrol" uvrstio je Nacionalni park "Sutjeska" među 25 najboljih svjetskih destinacija koje treba posjetiti u 2017. godini.

Republika Srpska 03.02.2017 | 20:50
Sutjeska među svjetskim draguljima
Sutjeska se tako našla u društvu sa najprivlačnijim destinacijama širom planete, a koje svojom posebnošću mame ljude sa svih meridijana.

Ovaj magazin je Nacionalni park "Sutjeska" nazvao "Josemitom Balkana", uporedivši ga sa jednim od najposjećenijih parkova u SAD - Josemitima u Kaliforniji.

Čitaocima magazina preporučeno je da, pored Havaja, Kube, Alberte u Kanadi, te prestižnih destinacija u Rusiji, Japanu, Africi posjete i Sutjesku koja je locirana na stazi "Via Dinarika".

- Staza "Via Dinarika" trebalo bi da konačno bude završena krajem godine. Ona će uključivati više od 1.900 kilometara staza za šetnju koje se protežu kroz šest zemalja - Albanija, BiH, Hrvatska, Crna Gora, Srbija i Slovenija. Ovim će regija zapadnog Balkana postati zaista privlačna za avanture na otvorenom - navodi se na portalu "Gir patrola".

Direktor Nacionalnog parka "Sutjeska" Dejan Pavlović kaže da je privilegija biti rame uz rame sa 24 svjetske destinacije i još jedan dokaz da se ljepote Sutjeske ucrtavaju na turističku mapu Evrope, ali i svijeta.

On ističe da se Sutjesci ponovo vraća stari sjaj, te da je u samom vrhu svjetskog avanturističkog turizma.

- Laskavo priznanje podstiče i motiviše na još veći angažman i osmišljavanje novih sadržaja, kao što su kanjoning rijekom Hrčavkom, i drugih turističkih proizvoda koji će biti prepoznatljiv turistički brend u budućnosti. Sa malim sredstvima i velikim naporom, a jedinstvenom prirodom postajemo sve konkurentniji - smatra Pavlović.

Sutjeska se može pohvaliti posljednjom prašumom u Evropi Perućicom, jednom od najljepših planina Zelengorom, divnim jezerima, a tu je i Maglić, najviši vrh u BiH, visok 2.386 metara.

- Kada imate sve to na jednom mjestu, ne možete, a da ne budete prepoznati - rekao je Pavlović i dodao da očekuje da će priznanje ovog magazina uticati na još veću posjetu najstarijem parku u BiH, jedinstvenom blagu Republike Srpske.

Brazilci

Više od milion ljudi iz cijelog svijeta vidjelo je ljepote Nacionalnog parka Sutjeska, zahvaljujući spotovima koje je na ovom mjestu uradila brazilska grupa "Fresno".

Brazilci su na Tjentištu snimili spot za pesmu "Akordar" (Probudi se), te još pet spotova za akustične verzije svojih pjesama. Muzika popularnog benda i ljepote Sutjeske su, ako je suditi prema komentarima gledalaca, bile dobitna kombinacija.

*Čime se sve može pohvaliti Sutjeska

- posljednjom prašumom u Evropi - Perućicom,

- Zelengorom,

- divnim jezerima

- vrhom Maglić

(Glas Srpske)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

rs

03.02.2017 21:44

Hercegovina ima najljepsu prirodu ubjedljivo.Foca je prije rata imala oko 250.000 turista.....cijele godine su bili puni.Druga stvar je sto RS ima nepismenog Dodika na celu koji ne zna nista da iskoristi jer je glup i jedino zna slagati i ukrasti.

ODGOVORITE
Name

Sale

04.02.2017 06:54

Hahahaha, potpisujem...!

Name

virus

04.02.2017 07:50

Ih da samo milokrad krade vec 95% stanovnistva je lopovsko, jedino jos gori ovi u federaciji.

Name

Radovan

04.02.2017 10:51

Na slici rendžer Lalovic Vladimir.

ODGOVORITE