Да ли бисте се одрекли 27.000 $ да заиграте за репрезентацију...Бахама?!

Мало познати амерички ас, заправо агент за некретнине који се некада бавио тенисом Спенсер Њуман учинио је управо то иако није имао пара за бацање.

Тенис 06.02.2017 | 14:45
Да ли бисте се одрекли 27.000 $ да заиграте за репрезентацију...Бахама?!
Патриотизам се код нас често узима здраво за готово. Пуна су уста политичара, али и осталих јавних личности српства, Србије и осталин "нац" темама. Али, када треба повући, потурити главу, жртвовати се, то се препушта другима. Млађима, по могућству.

У Америци је патриотизам веома озбиљна ствар са којом нема шале. Жртва и труд ту се не доводе у питање. Ипак, пример Спенсера Њумана је сасвим посебан, пошто се он жртвовао за државу у којој чак није ни рођен, Бахаме. Истина, јесте његов отац одрастао на рајским острвима Кариба, али то никако не обавезује његово потомство које је угледало светслост дана неколико стотина километара северније, на Флориди, територији САД.

Било како било, Спенсер је водио свој обичан живот агента за некретнине, пошто никада није успео да искаже велики таленат који је показивао у младим данима. Финале Оранж Боула, једног од најпрестижнијих турнира у свету јуниора, остао је само лепо сећање. Али једног дана 2015. стигао му је занимљив позив са Бахама да заигра за њихову Дејвис куп репрезентацију. После кратког размишљања, иако се тада белим спортом бавио практично аматерски, играјући са пријатељима на локалном терену, пристао је.

Ту се јавио проблем у виду Тениске федерације УСА која је тражила повраћај уложеног новца у њега, укупно 27.000 долара, пошто ће заиграти за страну репрезентацију. Цифра коју он није имао, а морао је да плати из свог џепа. Уз малу помоћ пријатеља некако је успео да сакрпи лову и од тада је репрезентативац Бахама.

"Стајало ми је у подсвести да постоји могућност да се једном деси да заиграм за Бахаме, али ипак нисам очекивао да ме позову. А када је стигао позив, одлчио сам се да га прихватим, па шта буде", рекао је Спенсер који никада није ушао ни у првих 1.000 на АТП листи.

Није све у парама, има нешто и у емоцијама. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар