Da li biste se odrekli 27.000 $ da zaigrate za reprezentaciju...Bahama?!

Malo poznati američki as, zapravo agent za nekretnine koji se nekada bavio tenisom Spenser Njuman učinio je upravo to iako nije imao para za bacanje.

Tenis 06.02.2017 | 14:45
Da li biste se odrekli 27.000 $ da zaigrate za reprezentaciju...Bahama?!
Patriotizam se kod nas često uzima zdravo za gotovo. Puna su usta političara, ali i ostalih javnih ličnosti srpstva, Srbije i ostalin "nac" temama. Ali, kada treba povući, poturiti glavu, žrtvovati se, to se prepušta drugima. Mlađima, po mogućstvu.

U Americi je patriotizam veoma ozbiljna stvar sa kojom nema šale. Žrtva i trud tu se ne dovode u pitanje. Ipak, primer Spensera Njumana je sasvim poseban, pošto se on žrtvovao za državu u kojoj čak nije ni rođen, Bahame. Istina, jeste njegov otac odrastao na rajskim ostrvima Kariba, ali to nikako ne obavezuje njegovo potomstvo koje je ugledalo svetslost dana nekoliko stotina kilometara severnije, na Floridi, teritoriji SAD.

Bilo kako bilo, Spenser je vodio svoj običan život agenta za nekretnine, pošto nikada nije uspeo da iskaže veliki talenat koji je pokazivao u mladim danima. Finale Oranž Boula, jednog od najprestižnijih turnira u svetu juniora, ostao je samo lepo sećanje. Ali jednog dana 2015. stigao mu je zanimljiv poziv sa Bahama da zaigra za njihovu Dejvis kup reprezentaciju. Posle kratkog razmišljanja, iako se tada belim sportom bavio praktično amaterski, igrajući sa prijateljima na lokalnom terenu, pristao je.

Tu se javio problem u vidu Teniske federacije USA koja je tražila povraćaj uloženog novca u njega, ukupno 27.000 dolara, pošto će zaigrati za stranu reprezentaciju. Cifra koju on nije imao, a morao je da plati iz svog džepa. Uz malu pomoć prijatelja nekako je uspeo da sakrpi lovu i od tada je reprezentativac Bahama.

"Stajalo mi je u podsvesti da postoji mogućnost da se jednom desi da zaigram za Bahame, ali ipak nisam očekivao da me pozovu. A kada je stigao poziv, odlčio sam se da ga prihvatim, pa šta bude", rekao je Spenser koji nikada nije ušao ni u prvih 1.000 na ATP listi.

Nije sve u parama, ima nešto i u emocijama. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar