Барикело очи у очи са изазовом на 24 часа Ле Мана!

После 24 часа Дејтоне, Бразилац циља нови изазов на најчувенијој трци издржљивости.

Остали спортови 08.02.2017 | 13:15
Барикело очи у очи са изазовом на 24 часа Ле Мана!
Љубитељима Формуле 1 није било свеједно када је Рубенс Барикело окачио кацигу о клин. Бразилац је већ три пута од напупштања најбржег циркуса ловио срећу на 24 часа Дејтоне, и није му ишло лоше. Прошле године је био други на овој трци издржљивости, да би ове сезоне пожелео да се опроба и на 24 часа Ле Мана. Колико је Барикело квалификован за овај посао говори и чињеница да је у Ф1 каријери возио за Џордан, Стјуарт, Ферари, Хонду и Вилијамс.

„Заиста је лепо дебитовати на 24 часа Ле Мана. Први тестови ме одушевљавају“, рекао је Бразилац након што је обелодањена информација да ће се наћи у холандској екипи у тандему са Јаном Ламерсом.

Два возача ће возити „далару ЛМП 2“, а дистанца коју ће за предвиђено време прећи такмичари износи 5.223 километра. Прва у низу сада антологијских трка одржана је 1923. године, па се мора нагласити да су сви заиста велики аутомобилисти бар једном у животу макар пожелели да се снађу на најчувенијој трци издржљивости.

Трка 24 часа Ле Мана вози се тек у јуну ове године, па ће Рубенс Барикело у Јан Ламерсимати заиста довољно времена за припреме и увежбају тактику вожње.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брод

08.02.2017 12:56

Срећно мајсторе,

ОДГОВОРИТЕ