Barikelo oči u oči sa izazovom na 24 časa Le Mana!

Posle 24 časa Dejtone, Brazilac cilja novi izazov na najčuvenijoj trci izdržljivosti.

Ostali sportovi 08.02.2017 | 13:15
Barikelo oči u oči sa izazovom na 24 časa Le Mana!
Ljubiteljima Formule 1 nije bilo svejedno kada je Rubens Barikelo okačio kacigu o klin. Brazilac je već tri puta od napupštanja najbržeg cirkusa lovio sreću na 24 časa Dejtone, i nije mu išlo loše. Prošle godine je bio drugi na ovoj trci izdržljivosti, da bi ove sezone poželeo da se oproba i na 24 časa Le Mana. Koliko je Barikelo kvalifikovan za ovaj posao govori i činjenica da je u F1 karijeri vozio za Džordan, Stjuart, Ferari, Hondu i Vilijams.

„Zaista je lepo debitovati na 24 časa Le Mana. Prvi testovi me oduševljavaju“, rekao je Brazilac nakon što je obelodanjena informacija da će se naći u holandskoj ekipi u tandemu sa Janom Lamersom.

Dva vozača će voziti „dalaru LMP 2“, a distanca koju će za predviđeno vreme preći takmičari iznosi 5.223 kilometra. Prva u nizu sada antologijskih trka održana je 1923. godine, pa se mora naglasiti da su svi zaista veliki automobilisti bar jednom u životu makar poželeli da se snađu na najčuvenijoj trci izdržljivosti.

Trka 24 časa Le Mana vozi se tek u junu ove godine, pa će Rubens Barikelo u Jan Lamersimati zaista dovoljno vremena za pripreme i uvežbaju taktiku vožnje.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brod

08.02.2017 12:56

Srećno majstore,

ODGOVORITE