Анализа: Како је пропао Челсијев прелазни рок... ?!

Последњег дана извисили за шест појачања, одбио их и Вшолек! Ништа од планова Антонија Контеа није остварено...

Фудбал 04.02.2017 | 13:00
Анализа: Како је пропао Челсијев прелазни рок... ?!
Челси је јануарски прелазни рок завршио без појачања. Тачније, вратили су своје младе сангеНејтана Акеа, Шарлија Мусонду и Кенедија са позајмица, али то није оно чему су се надали.Антонио Конте је очекивао далеко атрактивнија и звучнија појачања. Чини се да се Италијану поновила прича од летос када га клуб није превише поштовао што се тичће трансфер политике.

Тада је Челси довео Давида Луиза, Мишија Батшуајиа, Нгола Кантеа и Маркоса Алонса, а само је Шпанац био тренерова жеља док су прва тројица били послови клупске управе и директора Еменала. Ни ове зиме Челси није испоштовао Контеове захтеве...

Последњег дана прелазног рока су Плавци јурили неколико појачања на више позиција, али нису успели да доведу никога. Због чега ће Конте имати још више разлога да буде љут на клупске челнике...

Чак шесторица фудбалера су фигурирали као појачања Плаваца последњег дана прелазног рока, али нико од њих није дошао.

Кренимо од најзвучније жеље. Челсијев бинго је могао да буде феноменални МусаДембеле из Селтика. Селтик је летос довео Француза без обештећења, али је ове зиме ставио вето на његову продају и одбио чак 40.000.000 евра. Француз је последњег дана прелазног рока чак и отпутовао у Лондон, а званично објашњење је било да иде на лекарски преглед колена. Надао се зеленом светлу из Глазгова, али ништа... На крају су и угледни француски медији попут Лекипа и још неких открили позивајући се на изворе блиске играчу да је Дембеле до последњег тренутка чекао да се Селтик смилује, али није дочекао.

Челси је још једну рампу добио од шкотског клуба у последњим данима пијаце. АнтониоКонте је желео искусног и одличног Крега Гордона из Селтика као подршку Тибоу Куртои. Што би отворило простор за продају Асмира Беговића у Борнмут. Желео је и Гордон да дође јер би му ово био трансфер каријере, али је Селтик био непопустљив. Прво су одбили 3.000.000, па 5.000.000 евра. И Челси није желео да иде даље... Било би то превише новца за 34-годишњег голмана који је планиран као резерва.

Нудили су и 5.000.000 евра за Сеада Колашинца којем истиче уговор са Шалкеом, али како Немци нису хтели да продају Босанца, Челси је извисио и за ову жељу. На крају је Јувентус постигао договор са левим беком да се пресели у Торино на крају сезоне.

Последњег дана прелазног рока, Челси је „напао“ и Антонија Кандреву из Интера. Италијански везиста је Контеов миљеник из времена када су сарађивали у репрезентацији Италије. Прво је Интер одбио 27.000.000 евра за Кандреву. Потом и појачану понуду од 30.000.000 европских новчаница у поподневним сатима 31. јануара. Био је то јасан сигнал Неразура да Кандрева ни у којем случају није на продају.

Истог јутра су остали кратки за још једног фудбалера Интера. Овога пута је играч био тај који је послао негативан одогвор. Иако звучи чудно, Жонатан Бијабиани који не игра у Интеру је одбио позајмицу на Стамфорд Бриџ. Надао се трансферу у неки мањи клуб где би имао већу минутажу.

Очигледно је да је Челси тражио појачање у офанзивном делу везног реда уместоОскара, а после Дембелеа, Кандреве и Бијабианија, пропала им је и четврта опција. То је можда и најчуднија прича. Селидбу на Стамфорд Бриџ је одбио пољски везиста Павел Вшолекиз Квинс Парк Ренџерса. Он је први део сезоне провео у тиму Ренџерса на позајмици из Вероне и уместо да прихвати селииду у Челси изабрао је да остане на Лофтус Роуду пошто га је КПР откупио од италијанског клуба.

Тако је пропао сваки покушај Челсија да доведе појачања у последњим сатима прелазног рока...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар