Analiza: Kako je propao Čelsijev prelazni rok... ?!

Poslednjeg dana izvisili za šest pojačanja, odbio ih i Všolek! Ništa od planova Antonija Kontea nije ostvareno...

Fudbal 04.02.2017 | 13:00
Analiza: Kako je propao Čelsijev prelazni rok... ?!
Čelsi je januarski prelazni rok završio bez pojačanja. Tačnije, vratili su svoje mlade sangeNejtana Akea, Šarlija Musondu i Kenedija sa pozajmica, ali to nije ono čemu su se nadali.Antonio Konte je očekivao daleko atraktivnija i zvučnija pojačanja. Čini se da se Italijanu ponovila priča od letos kada ga klub nije previše poštovao što se tičće transfer politike.

Tada je Čelsi doveo Davida Luiza, Mišija Batšuajia, Ngola Kantea i Markosa Alonsa, a samo je Španac bio trenerova želja dok su prva trojica bili poslovi klupske uprave i direktora Emenala. Ni ove zime Čelsi nije ispoštovao Konteove zahteve...

Poslednjeg dana prelaznog roka su Plavci jurili nekoliko pojačanja na više pozicija, ali nisu uspeli da dovedu nikoga. Zbog čega će Konte imati još više razloga da bude ljut na klupske čelnike...

Čak šestorica fudbalera su figurirali kao pojačanja Plavaca poslednjeg dana prelaznog roka, ali niko od njih nije došao.

Krenimo od najzvučnije želje. Čelsijev bingo je mogao da bude fenomenalni MusaDembele iz Seltika. Seltik je letos doveo Francuza bez obeštećenja, ali je ove zime stavio veto na njegovu prodaju i odbio čak 40.000.000 evra. Francuz je poslednjeg dana prelaznog roka čak i otputovao u London, a zvanično objašnjenje je bilo da ide na lekarski pregled kolena. Nadao se zelenom svetlu iz Glazgova, ali ništa... Na kraju su i ugledni francuski mediji poput Lekipa i još nekih otkrili pozivajući se na izvore bliske igraču da je Dembele do poslednjeg trenutka čekao da se Seltik smiluje, ali nije dočekao.

Čelsi je još jednu rampu dobio od škotskog kluba u poslednjim danima pijace. AntonioKonte je želeo iskusnog i odličnog Krega Gordona iz Seltika kao podršku Tibou Kurtoi. Što bi otvorilo prostor za prodaju Asmira Begovića u Bornmut. Želeo je i Gordon da dođe jer bi mu ovo bio transfer karijere, ali je Seltik bio nepopustljiv. Prvo su odbili 3.000.000, pa 5.000.000 evra. I Čelsi nije želeo da ide dalje... Bilo bi to previše novca za 34-godišnjeg golmana koji je planiran kao rezerva.

Nudili su i 5.000.000 evra za Seada Kolašinca kojem ističe ugovor sa Šalkeom, ali kako Nemci nisu hteli da prodaju Bosanca, Čelsi je izvisio i za ovu želju. Na kraju je Juventus postigao dogovor sa levim bekom da se preseli u Torino na kraju sezone.

Poslednjeg dana prelaznog roka, Čelsi je „napao“ i Antonija Kandrevu iz Intera. Italijanski vezista je Konteov miljenik iz vremena kada su sarađivali u reprezentaciji Italije. Prvo je Inter odbio 27.000.000 evra za Kandrevu. Potom i pojačanu ponudu od 30.000.000 evropskih novčanica u popodnevnim satima 31. januara. Bio je to jasan signal Nerazura da Kandreva ni u kojem slučaju nije na prodaju.

Istog jutra su ostali kratki za još jednog fudbalera Intera. Ovoga puta je igrač bio taj koji je poslao negativan odogvor. Iako zvuči čudno, Žonatan Bijabiani koji ne igra u Interu je odbio pozajmicu na Stamford Bridž. Nadao se transferu u neki manji klub gde bi imao veću minutažu.

Očigledno je da je Čelsi tražio pojačanje u ofanzivnom delu veznog reda umestoOskara, a posle Dembelea, Kandreve i Bijabianija, propala im je i četvrta opcija. To je možda i najčudnija priča. Selidbu na Stamford Bridž je odbio poljski vezista Pavel Všolekiz Kvins Park Rendžersa. On je prvi deo sezone proveo u timu Rendžersa na pozajmici iz Verone i umesto da prihvati seliidu u Čelsi izabrao je da ostane na Loftus Roudu pošto ga je KPR otkupio od italijanskog kluba.

Tako je propao svaki pokušaj Čelsija da dovede pojačanja u poslednjim satima prelaznog roka...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar