Новост из Волфове пећине - Хамилтонова „сребрна стрела“ је оживела!

Шампионска екипа објавила је да је по први пут покренула агрегат „W 08 хибрид“ болида за наступајућу сезону.

Остали спортови 04.02.2017 | 10:45
Новост из Волфове пећине - Хамилтонова „сребрна стрела“ је оживела!
Из екипе Луиса Хамилтона и Валтерија Ботаса стиже вест да је у погонима Дајмлера по први пут покренут нови мотор намењен „w 08 хибриду“ за 2017. годину. Тачне техничке каракретистике екипа Тото Волфа још увек љубоморно чува, али судећи по звуку, конкурентским екипама неће бити ни мало једоставно када нова „сребрна стрела“ изађе на писту.

Екипа ће званичну промоцију свог новог болида имати 23. фебруара на стази Силверстоун. Главни медијатори, односно централне личности на промоцији „сребрне стреле“ ће бити актуелни возачи.

Вредно је споменути да је Мерцедес АМГ Петронас у последње три године победио на 51. од 59. трка најбржег циркуса. Екипа Тото Волфа очекује да ће и ове године наставити низ сезона са апсолутно доминантном улогом упркос чињеници да пакет нових регулационо - хомологизацијских прописа знатно мења габарите возила, а с њима и аеродинамичке спецификације болида у новој сезони.

Колико ће нови агрегат имати конских снага и обртног момента за сада није познато, али је сасвим сигурно да ће доћи до драстичних промена у односу на „ПУ - 106 хибрид“ мотор из болида „w 07“ за 2016. годину. Доказ бруталности нове машине Луиса Хамилтона налази се на званичној страници Мерцедес АМГ Петронас тима.

Да не би ишли у типовање, односно у лицитацију око снаге мотора нове „сребрне стреле“, као податак наводимо и да је Скудерија објавила да ће нови болид из Маранела имати око 1.000 коњских снага излазне снаге за Себастијана Фетела и Кимија Рајконена. С тим у вези да се претпоставити да ће се око ове, неки би рекли и магичне цифре вртети и агрегатХамилтоновог и Ботасовог болида. Разлике у снази мотора ће ове године можда бити равноправније подељене између екипа, али ће се зато копља за конкурентност ломити на преносним односима, односно у мењачима, као и у аеродинамичким пакетима који би могли да одлуче првенство Формуле 1 у најновијем такмичарском циклусу.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар