Novost iz Volfove pećine - Hamiltonova „srebrna strela“ je oživela!

Šampionska ekipa objavila je da je po prvi put pokrenula agregat „W 08 hibrid“ bolida za nastupajuću sezonu.

Ostali sportovi 04.02.2017 | 10:45
Novost iz Volfove pećine - Hamiltonova „srebrna strela“ je oživela!
Iz ekipe Luisa Hamiltona i Valterija Botasa stiže vest da je u pogonima Dajmlera po prvi put pokrenut novi motor namenjen „w 08 hibridu“ za 2017. godinu. Tačne tehničke karakretistike ekipa Toto Volfa još uvek ljubomorno čuva, ali sudeći po zvuku, konkurentskim ekipama neće biti ni malo jedostavno kada nova „srebrna strela“ izađe na pistu.

Ekipa će zvaničnu promociju svog novog bolida imati 23. februara na stazi Silverstoun. Glavni medijatori, odnosno centralne ličnosti na promociji „srebrne strele“ će biti aktuelni vozači.

Vredno je spomenuti da je Mercedes AMG Petronas u poslednje tri godine pobedio na 51. od 59. trka najbržeg cirkusa. Ekipa Toto Volfa očekuje da će i ove godine nastaviti niz sezona sa apsolutno dominantnom ulogom uprkos činjenici da paket novih regulaciono - homologizacijskih propisa znatno menja gabarite vozila, a s njima i aerodinamičke specifikacije bolida u novoj sezoni.

Koliko će novi agregat imati konskih snaga i obrtnog momenta za sada nije poznato, ali je sasvim sigurno da će doći do drastičnih promena u odnosu na „PU - 106 hibrid“ motor iz bolida „w 07“ za 2016. godinu. Dokaz brutalnosti nove mašine Luisa Hamiltona nalazi se na zvaničnoj stranici Mercedes AMG Petronas tima.

Da ne bi išli u tipovanje, odnosno u licitaciju oko snage motora nove „srebrne strele“, kao podatak navodimo i da je Skuderija objavila da će novi bolid iz Maranela imati oko 1.000 konjskih snaga izlazne snage za Sebastijana Fetela i Kimija Rajkonena. S tim u vezi da se pretpostaviti da će se oko ove, neki bi rekli i magične cifre vrteti i agregatHamiltonovog i Botasovog bolida. Razlike u snazi motora će ove godine možda biti ravnopravnije podeljene između ekipa, ali će se zato koplja za konkurentnost lomiti na prenosnim odnosima, odnosno u menjačima, kao i u aerodinamičkim paketima koji bi mogli da odluče prvenstvo Formule 1 u najnovijem takmičarskom ciklusu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar