Бамбијева добродошлица Банету: Да кренеш поразом!

Добра вест за селектора Славољуба Муслина - Зоран Тошић ће убудуће и у клубу играти у формацији 3-5-2.

Фудбал 03.02.2017 | 15:30
Бамбијева добродошлица Банету: Да кренеш поразом!
Најзвучнији трансфер у Русији овог јануара. Без сваке сумње. Жива легенда Челсија у Зенит. Бранислав Ивановић.  Не долази сваки дан играч који је годинама био међу најбољим дефанзивцима на планети. У Санкт Петербургу се надају да ће са њим на терену Зенит бити још чвршћи, моћнији, да ће на крају крајева успети да свргну Спартак са чела руског шампионата. Али прво ће морати да савладају ЦСКА. А Зоран Тошић се баш наоштрио да репрезентативном колеги отежа нови почетак.

"Чекам га 4. марта. Надам се да ће каријеру у Зениту почети поразом", јасно ће популарни Бамби са широким осмехом на лицу у опширном интервјуу за Спорт Експрес.

Наставља у озбиљнијем тону. Свестан је да је Зенит добио веома добро појачање.

"Познаје првенство, играо је већ у Локомотиви. Притом се стално чује са Јуријем Жирковим са коијим је играо у Челсију".

Најбољи дефанзивац Русије?

"Зависи где ће играти. У центру, десно, лево..."

Чини се овај пут штопера?

"Биће један од најбољих сигурно. Али има овде веома квалитетних играча. Ту су браћа Березуцки, Игнашевић...", хвали Тошић саиграче из московског ЦСКА док у шали тврди да то не ради само зато јер се плаши реакције корпулетнијих колега.

Ипак...

"Ко је толико година играо за Челси не може да буде лош".

Али да видимо где је ту Зоран Тошић? Тренутно лакше повређен, на припремама ради одвојено од групе. Проблем, с обзиром на то да су Армејци ове зиме променили тренереа. Леонида Слуцког заменио је Виктор Гончаренко. ЦСКА сада игра у 3-5-2 систему. Добре вести и за селектора Србије Славољуба Муслина, који у репрезентацији форсира систем са тројицом централних бекова.

"Разговарао сам са тренером, мада није још јасно на којој ћу позицији играти. Тек је почетак припрема, са екипом сам радио само два дана, па се повредио. Вероватно по левом крилу и нешто истуреније као нападач. Време ће показати".

Дежурни "свезнадари" ипак се питају има ли уопште у том систему места за играча какав јеТошић?

"Рано је за такве закључке. Мислим да могу да се прилагодим свакој тактици. Не да мислим, сигуран сам. Нећу сигурно да се изгубим на терену", оптимиста је Тошић.

А да ли је оптимиста и када је реч о његовом останку у Москви? Уговор му истиче на лето, за сада нема потписа...

"Тренутно не знам ништа. Чекам понуду клуба, да видим шта ће они да кажу. Па ћу онда ја да одговорим. Имамо довољно времена да се договоримо. Понудио сам им неке опције, они су имали своје услове. Сад преговарамо. Рекао сам већ да сам веома срећан овде, да сам спреман да играм за ЦСКА док ме здравље служи, па чак и да завршим каријеру овде. Зашто да не? Седам година играм за овај тим. ЦСКА је за мене више од клуба", категорички ће Тошић.

Овог јануара помињао се Трабзон...

"Читао сам у новинама... Увек има неког интересовања. Неко позове па тек онда схвати да имам још шест месеци уговора овде. А и мени је ЦСКА приоритет".

А ако се појави нека уносна понуда из Кине?

"У принципу, интересантно је. Зашто да кријемо? Ако бих добио такву понуду наравно да бих добро промислио. Али за сад ме нико није звао. И зато мислим само о ЦСКА", јасан је Тошић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар