Bambijeva dobrodošlica Banetu: Da kreneš porazom!

Dobra vest za selektora Slavoljuba Muslina - Zoran Tošić će ubuduće i u klubu igrati u formaciji 3-5-2.

Fudbal 03.02.2017 | 15:30
Bambijeva dobrodošlica Banetu: Da kreneš porazom!
Najzvučniji transfer u Rusiji ovog januara. Bez svake sumnje. Živa legenda Čelsija u Zenit. Branislav Ivanović.  Ne dolazi svaki dan igrač koji je godinama bio među najboljim defanzivcima na planeti. U Sankt Peterburgu se nadaju da će sa njim na terenu Zenit biti još čvršći, moćniji, da će na kraju krajeva uspeti da svrgnu Spartak sa čela ruskog šampionata. Ali prvo će morati da savladaju CSKA. A Zoran Tošić se baš naoštrio da reprezentativnom kolegi oteža novi početak.

"Čekam ga 4. marta. Nadam se da će karijeru u Zenitu početi porazom", jasno će popularni Bambi sa širokim osmehom na licu u opširnom intervjuu za Sport Ekspres.

Nastavlja u ozbiljnijem tonu. Svestan je da je Zenit dobio veoma dobro pojačanje.

"Poznaje prvenstvo, igrao je već u Lokomotivi. Pritom se stalno čuje sa Jurijem Žirkovim sa koijim je igrao u Čelsiju".

Najbolji defanzivac Rusije?

"Zavisi gde će igrati. U centru, desno, levo..."

Čini se ovaj put štopera?

"Biće jedan od najboljih sigurno. Ali ima ovde veoma kvalitetnih igrača. Tu su braća Berezucki, Ignašević...", hvali Tošić saigrače iz moskovskog CSKA dok u šali tvrdi da to ne radi samo zato jer se plaši reakcije korpuletnijih kolega.

Ipak...

"Ko je toliko godina igrao za Čelsi ne može da bude loš".

Ali da vidimo gde je tu Zoran Tošić? Trenutno lakše povređen, na pripremama radi odvojeno od grupe. Problem, s obzirom na to da su Armejci ove zime promenili trenerea. Leonida Sluckog zamenio je Viktor Gončarenko. CSKA sada igra u 3-5-2 sistemu. Dobre vesti i za selektora Srbije Slavoljuba Muslina, koji u reprezentaciji forsira sistem sa trojicom centralnih bekova.

"Razgovarao sam sa trenerom, mada nije još jasno na kojoj ću poziciji igrati. Tek je početak priprema, sa ekipom sam radio samo dva dana, pa se povredio. Verovatno po levom krilu i nešto isturenije kao napadač. Vreme će pokazati".

Dežurni "sveznadari" ipak se pitaju ima li uopšte u tom sistemu mesta za igrača kakav jeTošić?

"Rano je za takve zaključke. Mislim da mogu da se prilagodim svakoj taktici. Ne da mislim, siguran sam. Neću sigurno da se izgubim na terenu", optimista je Tošić.

A da li je optimista i kada je reč o njegovom ostanku u Moskvi? Ugovor mu ističe na leto, za sada nema potpisa...

"Trenutno ne znam ništa. Čekam ponudu kluba, da vidim šta će oni da kažu. Pa ću onda ja da odgovorim. Imamo dovoljno vremena da se dogovorimo. Ponudio sam im neke opcije, oni su imali svoje uslove. Sad pregovaramo. Rekao sam već da sam veoma srećan ovde, da sam spreman da igram za CSKA dok me zdravlje služi, pa čak i da završim karijeru ovde. Zašto da ne? Sedam godina igram za ovaj tim. CSKA je za mene više od kluba", kategorički će Tošić.

Ovog januara pominjao se Trabzon...

"Čitao sam u novinama... Uvek ima nekog interesovanja. Neko pozove pa tek onda shvati da imam još šest meseci ugovora ovde. A i meni je CSKA prioritet".

A ako se pojavi neka unosna ponuda iz Kine?

"U principu, interesantno je. Zašto da krijemo? Ako bih dobio takvu ponudu naravno da bih dobro promislio. Ali za sad me niko nije zvao. I zato mislim samo o CSKA", jasan je Tošić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar