Алонсо о Ф1 инжењерингу: Аеродинамика је нова доктрина побједе!

Шпанац верује да ће аеродинамички пакет ове сезоне уз погонске јединице пресудити у шампионату возача и конструктора.

Остали спортови 03.02.2017 | 12:15
Алонсо о Ф1 инжењерингу: Аеродинамика је нова доктрина побједе!
Мишљење Фернанда Алонса да ће аеродинамика бити пресудан фактор у наступајућем шампионату Формуле 1 свакако се узима као релевантно. Он верује да ће му Хонда ове сезоне подарити квалитетну погонску јединицу, али сматра да ће се прича о конкурентности вагати преко шасије и аеродинамичких решења.

„Рецимо да је Мерцедес тренутно на врхунцу силе, и то за нас није ништа ново. Ужасно ће бити тешко достићи их! Не мислим само за нас, него за све остале екипе из нашег каравана”, тврдиАлонсо, али сматра да битка није унапред изгубљена. Његов адут су Хондини мотори у Меклареновим шасијама.

„Ма мислим да можемо бити довољно близу да се боримо са њима равноправно. Убеђен сам да можемо доћи до довољне снаге погонског агрегата, али је аеродинамика упитна... Да, добро сте ме чули. веома упитна”, каже Шпанац и отвара полемику о Ф1 инжењерингу који је у Формули 1 увек актуелно, али и акутно питање.

„Када постоје нова правила, њима сте углавном задовољни, или вам је тешко да их прихватите. Све зависи од тога како која екипа интерпретира правила, односно у ком правцу иде доктрина конструкције аутомобила. Ја се надам да смо ми једна од екипа која је од почетка почела да ради инжењерски посао онако како треба. Једноставно, ви можете ићи једним путем, а онда се појави неко и преокрене све. То схватите тек у првој или другој трци! Онда сте у проблему зато што је неко радио по свом мишљењу“, закључак је Фернанда Алонса.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар