Alonso o F1 inženjeringu: Aerodinamika je nova doktrina pobjede!

Španac veruje da će aerodinamički paket ove sezone uz pogonske jedinice presuditi u šampionatu vozača i konstruktora.

Ostali sportovi 03.02.2017 | 12:15
Alonso o F1 inženjeringu: Aerodinamika je nova doktrina pobjede!
Mišljenje Fernanda Alonsa da će aerodinamika biti presudan faktor u nastupajućem šampionatu Formule 1 svakako se uzima kao relevantno. On veruje da će mu Honda ove sezone podariti kvalitetnu pogonsku jedinicu, ali smatra da će se priča o konkurentnosti vagati preko šasije i aerodinamičkih rešenja.

„Recimo da je Mercedes trenutno na vrhuncu sile, i to za nas nije ništa novo. Užasno će biti teško dostići ih! Ne mislim samo za nas, nego za sve ostale ekipe iz našeg karavana”, tvrdiAlonso, ali smatra da bitka nije unapred izgubljena. Njegov adut su Hondini motori u Meklarenovim šasijama.

„Ma mislim da možemo biti dovoljno blizu da se borimo sa njima ravnopravno. Ubeđen sam da možemo doći do dovoljne snage pogonskog agregata, ali je aerodinamika upitna... Da, dobro ste me čuli. veoma upitna”, kaže Španac i otvara polemiku o F1 inženjeringu koji je u Formuli 1 uvek aktuelno, ali i akutno pitanje.

„Kada postoje nova pravila, njima ste uglavnom zadovoljni, ili vam je teško da ih prihvatite. Sve zavisi od toga kako koja ekipa interpretira pravila, odnosno u kom pravcu ide doktrina konstrukcije automobila. Ja se nadam da smo mi jedna od ekipa koja je od početka počela da radi inženjerski posao onako kako treba. Jednostavno, vi možete ići jednim putem, a onda se pojavi neko i preokrene sve. To shvatite tek u prvoj ili drugoj trci! Onda ste u problemu zato što je neko radio po svom mišljenju“, zaključak je Fernanda Alonsa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar