Видео: Ф1 инжењеринг прије премијере и бљеска блица...!

Болиди ће бити бржи до 40 км/ч у кривини, гуме и каросерије шире, а мотори ће имати и до 1.000 коњских снага.

Остали спортови 03.02.2017 | 22:20
Видео: Ф1 инжењеринг прије премијере и бљеска блица...!
Све се мења, па и најбржи циркус. Ове сезоне ће доћи до драстичних измена у инжењерингу болида Формуле 1, па се очекује да ће се и границе времена возача на пистама унапредити. Говори се о просечној секунди напретка при проласку кроз циљни правац на већини стаза! То је збиља велики помак у коришћењу турбо-хибридних болида.

Све у свему, многе занима како ће изгледати нови Мерцедес АМГ Петронасов болид? Судећи по материјалима који су до сада доступни, чак и на визуелном плану уочљиве су драматичне разлике у односу на 2016. Нова „сребрна стрела w 08“, ће имати спуштен задњи спојлер, оштрије ивице иза позиције возача, али и комплетно другачији предњи аеродинамички склоп.

Да не причамо сувише, најбоље је да се визуелно уверимо у изглед нових болида. Напомињемо да ће сличан изглед имати и возила осталих тимова. Ферари је обећао 1.000 коњских снага, Рено се хвали новим ЕРС системом (енерџи рикавери систем), док Мерцедес бар засад тајновито крије конкретне чињенице везане за систем огибљења, као и за остале механичке и електронске компоненте. У претходном периоду се говорило и о фамозном „фриц“ систему повезивања, односно усаглашавања функције предњег трапа са задњим. Ферари је с тим у вези оптужио Мерцедес да се бави недозвољеном техником. Мало је вероватно да је екипа Тотоа Волфа овом послу приступила толико наивно и уградила нешто што ће ФИА лако окарактерисати као превару.

Гледано из другог угла, први човек Мерцедес АМГ Петронаса још увек пружа известан отпор када тражи да нови власник успори са променама правила. Тото Волф експлицитно тврди да Формули 1 не треба такозвани "бета тест"! О томе смо детаљно писали, али је за контекст ове приче неопходно и да подвучемо да је отпор првог човека шампионске екипе веома јасан и оправдан. Једноставна чињеница да његова екипа у овом тренутку, а закључно са последњом трком 2016. има огромну технолошку предност, даје му за право жељу да се не мења пуно тога у будућности.

Биће занимљиво, па погледајмо разлике, и упоредимо „w 07“ и „w 0 8“ како би схватили шта се то кува иза кулиса најбржег циркуса!



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар