Аве Докторе - италијанска ординација оцјењује Јамахин Мото ГП домаћи задатак

Валентино Роси је задовољан новим мотоциклом, али присиљава Мовистар Јамаху да се још мало потруди и удовољи његовим прохтевима. Јапанци пронашли рупе и у ГП закону, па су елегантно у оплату мотора спаковали у начелу забрањена аеродинамичка крилца.

Остали спортови 04.02.2017 | 08:15
Аве Докторе - италијанска ординација оцјењује Јамахин Мото ГП домаћи задатак
Перјаница Мовистар Јамахе, Валентино Роси позитивно се изражава о “м 1” мотоциклу након теста у Малезији. Он сматра да је доста тога боље у односу на тест у Валенсији, али да екипа још мора да ради како би он могао да каже да је посао завршен.

“На сву срећу, мотор је нешто бољи. Имали смо интересантан дан јер смо  први пут званично пробали нови мотор који ћемо користити ове сезоне. У Јапану су напорно радили и направили су много бољи мотор у односу на прототип који смо видели у Валенсији. Радило се доста на мотору и на електроници. Шасија је остала иста, али морамо пробати и другу варијанту. Она је нешто другачија, па ћемо је упоредити са шасијом са прототипа” изјавио је Валентино Роси и додао да мотор неће добити зелено светло све док се све коцкице не уклопе.

“Ми никада не знамо превише о Јамахиним идејама, али јуче када смо видели мотор, било нам је јасно колико су добар посао обавили. Мотоцик је веома добар ситним детаљима, односно много је бољи од првог прототипа. Било је то добро изненађење, али имамо још посла да одрадимо” рекао је на крају прице о Јамахином “м 1” чеду за наступајућу ГП сезону Валентино од Италије.

Добро нам је познато да је Дорна забранила аеродинамичка закрилца на предњој страни мотоцикла ове сезоне. То важи и за Мовистар Јамаху, али да ли баш сасвим? Јапанци су наиме нашли рупу у прописима, па су се досетили да закрилца спакују у оплату мотоцикла. По њиховој логици Дорна је рекла да аеродинамички додатак не сме да буде избачен са спољне стране оплате, а да нема прописа који ће их забранити уколико су увучени у оклоп мотоцикла...

Да ли је ово тајно оружије Валентина Росија и Меверика Вињалеса?

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар