Ave Doktore - italijanska ordinacija ocjenjuje Jamahin Moto GP domaći zadatak

Valentino Rosi je zadovoljan novim motociklom, ali prisiljava Movistar Jamahu da se još malo potrudi i udovolji njegovim prohtevima. Japanci pronašli rupe i u GP zakonu, pa su elegantno u oplatu motora spakovali u načelu zabranjena aerodinamička krilca.

Ostali sportovi 04.02.2017 | 08:15
Ave Doktore - italijanska ordinacija ocjenjuje Jamahin Moto GP domaći zadatak
Perjanica Movistar Jamahe, Valentino Rosi pozitivno se izražava o “m 1” motociklu nakon testa u Maleziji. On smatra da je dosta toga bolje u odnosu na test u Valensiji, ali da ekipa još mora da radi kako bi on mogao da kaže da je posao završen.

“Na svu sreću, motor je nešto bolji. Imali smo interesantan dan jer smo  prvi put zvanično probali novi motor koji ćemo koristiti ove sezone. U Japanu su naporno radili i napravili su mnogo bolji motor u odnosu na prototip koji smo videli u Valensiji. Radilo se dosta na motoru i na elektronici. Šasija je ostala ista, ali moramo probati i drugu varijantu. Ona je nešto drugačija, pa ćemo je uporediti sa šasijom sa prototipa” izjavio je Valentino Rosi i dodao da motor neće dobiti zeleno svetlo sve dok se sve kockice ne uklope.

“Mi nikada ne znamo previše o Jamahinim idejama, ali juče kada smo videli motor, bilo nam je jasno koliko su dobar posao obavili. Motocik je veoma dobar sitnim detaljima, odnosno mnogo je bolji od prvog prototipa. Bilo je to dobro iznenađenje, ali imamo još posla da odradimo” rekao je na kraju price o Jamahinom “m 1” čedu za nastupajuću GP sezonu Valentino od Italije.

Dobro nam je poznato da je Dorna zabranila aerodinamička zakrilca na prednjoj strani motocikla ove sezone. To važi i za Movistar Jamahu, ali da li baš sasvim? Japanci su naime našli rupu u propisima, pa su se dosetili da zakrilca spakuju u oplatu motocikla. Po njihovoj logici Dorna je rekla da aerodinamički dodatak ne sme da bude izbačen sa spoljne strane oplate, a da nema propisa koji će ih zabraniti ukoliko su uvučeni u oklop motocikla...

Da li je ovo tajno oružije Valentina Rosija i Meverika Vinjalesa?

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar