Одласци из Партизана - "ништа се још не дешава"...

Штопер Никола Миленковић, крилни нападач Немања Михајловић, нападач Валери Божинов. Да ли ће и ко од њих напустити Партизан?

Фудбал 31.01.2017 | 17:20
Одласци из Партизана - "ништа се још не дешава"...
"Ништа се још не дешава", рекао је за МОНДО спортски директор Партизана Ивица Илиев поводом медијских написа да би поједини играчи могли да напусте црно-беле ове зиме.

Крилни нападач Немања Михајловић рекао је пре два дана да "тренирао као да остаје у Партизану", али према писању медија за њега су заинтересовани клубови из Немачке (Штутгарт) и Француске.

Генерални директор Партизана Милош Вазура рекао је "Журналу" да је Штутгарт спреман да плати најмање 2,5 милиона евра (плус 10 одсто од наредне продаје), као и један француски клуб који би издвојио три милиона евра.

"Информер" пише да је за Михајловића заинтересован и Галатасарај, који, наводно, нуди 3 милиона евра + 20 одсто од наредне продаје.

Позивајући се на потврду Вазуре, "Журнал" је објавио да постоји и озбиљно интересовање за младог штопера Николу Миленковића, за кога се, наводно, нуди 4 милиона евра.

"Озбиљан је новац у питању, постоји опција да продамо Миленковића", додао је Вазура, не откривајући име клуба.

Партизану је потребан новац за нормално функционисање, а тренер Марко Николић слеже раменима:

"Ако ће останак играча да угрози нашу стабилност, онда шта да се ради".

Додао је и ово: "Када би свака прича у медијима била тачна, нас би било четири овде, а има нас 'мало' више. Играчи који су овде, носе грб Партизана на себи и ја их тако посматрам и третирам их као играче Партизана. Поводом евентуалних одлазака знаћемо до поноћи. Мада, ни то није дефинитино, јер остаје прелазни рок у појединим источним земљама. Ми планирамо неке одласке да би клуб нормално функционисао, али тржиште и прелазни рок су 'жива ствар' и како ће се све развијати,видећемо".

Занимљиво, када је претходни пут био у Партизану и водио припреме у Анталији (2015. године), Николић је имао само четворицу играча из садашњег тима - Саша Илић, Мирослав Богосавац, Лазар Ћирковић и Филип Кљајић.

"Мени је то, са аспекта струке, жалосно. То је податак за чувену рубрику 'Веровали или не' из 'Политикиног забавника'. Та флуктуација играча у српском фудбалу не постоји нигде на свету и она отежава посао нама тренерима".

У опцији је и продаја нападача Валерија Божинова, који није ни отишао са екипом на припреме на Кипру. Он тренирам сам, а ово је и последњи прелазни рок у којем би Партизан за њега могао да добије обештећење, с обзиром да му текући уговор истиче на лето.

Партизан је ове зиме напустио само штопер Грегор Балажиц, коме је истекао уговор, а дошли су нападач Леандре Тавамба и бек Мохамед ел Монир. Са Седриком Гогуом Партизан је у спору, јер је једнострано раскинуо уговор.

Продаја Миленковића била би озбиљан хендикеп за тренера Николића, јер би на тој позицији остао само са двојицом играча у задњој централној линији тима -Бојаном Остојићем и Лазаром Ћирковићем. Додуше, на тој позицији може да игра и Немања Милетић, као и Марко Јевтовић (већ је био на тој позицији).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар