Odlasci iz Partizana - "ništa se još ne dešava"...

Štoper Nikola Milenković, krilni napadač Nemanja Mihajlović, napadač Valeri Božinov. Da li će i ko od njih napustiti Partizan?

Fudbal 31.01.2017 | 17:20
Odlasci iz Partizana - "ništa se još ne dešava"...
"Ništa se još ne dešava", rekao je za MONDO sportski direktor Partizana Ivica Iliev povodom medijskih napisa da bi pojedini igrači mogli da napuste crno-bele ove zime.

Krilni napadač Nemanja Mihajlović rekao je pre dva dana da "trenirao kao da ostaje u Partizanu", ali prema pisanju medija za njega su zainteresovani klubovi iz Nemačke (Štutgart) i Francuske.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je "Žurnalu" da je Štutgart spreman da plati najmanje 2,5 miliona evra (plus 10 odsto od naredne prodaje), kao i jedan francuski klub koji bi izdvojio tri miliona evra.

"Informer" piše da je za Mihajlovića zainteresovan i Galatasaraj, koji, navodno, nudi 3 miliona evra + 20 odsto od naredne prodaje.

Pozivajući se na potvrdu Vazure, "Žurnal" je objavio da postoji i ozbiljno interesovanje za mladog štopera Nikolu Milenkovića, za koga se, navodno, nudi 4 miliona evra.

"Ozbiljan je novac u pitanju, postoji opcija da prodamo Milenkovića", dodao je Vazura, ne otkrivajući ime kluba.

Partizanu je potreban novac za normalno funkcionisanje, a trener Marko Nikolić sleže ramenima:

"Ako će ostanak igrača da ugrozi našu stabilnost, onda šta da se radi".

Dodao je i ovo: "Kada bi svaka priča u medijima bila tačna, nas bi bilo četiri ovde, a ima nas 'malo' više. Igrači koji su ovde, nose grb Partizana na sebi i ja ih tako posmatram i tretiram ih kao igrače Partizana. Povodom eventualnih odlazaka znaćemo do ponoći. Mada, ni to nije definitino, jer ostaje prelazni rok u pojedinim istočnim zemljama. Mi planiramo neke odlaske da bi klub normalno funkcionisao, ali tržište i prelazni rok su 'živa stvar' i kako će se sve razvijati,videćemo".

Zanimljivo, kada je prethodni put bio u Partizanu i vodio pripreme u Antaliji (2015. godine), Nikolić je imao samo četvoricu igrača iz sadašnjeg tima - Saša Ilić, Miroslav Bogosavac, Lazar Ćirković i Filip Kljajić.

"Meni je to, sa aspekta struke, žalosno. To je podatak za čuvenu rubriku 'Verovali ili ne' iz 'Politikinog zabavnika'. Ta fluktuacija igrača u srpskom fudbalu ne postoji nigde na svetu i ona otežava posao nama trenerima".

U opciji je i prodaja napadača Valerija Božinova, koji nije ni otišao sa ekipom na pripreme na Kipru. On treniram sam, a ovo je i poslednji prelazni rok u kojem bi Partizan za njega mogao da dobije obeštećenje, s obzirom da mu tekući ugovor ističe na leto.

Partizan je ove zime napustio samo štoper Gregor Balažic, kome je istekao ugovor, a došli su napadač Leandre Tavamba i bek Mohamed el Monir. Sa Sedrikom Goguom Partizan je u sporu, jer je jednostrano raskinuo ugovor.

Prodaja Milenkovića bila bi ozbiljan hendikep za trenera Nikolića, jer bi na toj poziciji ostao samo sa dvojicom igrača u zadnjoj centralnoj liniji tima -Bojanom Ostojićem i Lazarom Ćirkovićem. Doduše, na toj poziciji može da igra i Nemanja Miletić, kao i Marko Jevtović (već je bio na toj poziciji).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar