Тренери пред Куп Кораћа: То је једно врло специфично такмичење!

Тренери учесници Купа Радивоја Кораћа били су опрезни у реаговањима на жреб за завршни турнир такмичења, нагласивши да је то специфично такмичење.

Кошарка 31.01.2017 | 16:50
Тренери пред Куп Кораћа: То је једно врло специфично такмичење!
Тренер браниоца трофеја Мега Лекса, Дејан Милојевић казао је да сваки тим има своје шансе.

"Куп је специфично такмичење у коме се на једну утакмицу одлучује све. Мислим да свако ту има своју рачуницу и своје шансе. Партизан је у одличној форми ове године, био би нам противник у полуфиналу, под условом да победимо Динамик, који је једна сјајна екипа. Ове године су право откровење, играју добро, гледао сам неколико утакмица. (Мирослав Николић) Мута ми је био тренер, одличан је тренер. Идемо корак по корак. Чека нас тежак посао у четвртфиналу. Ми смо у борби за опстанак у Јадранској лиги и сигурно ће нам мисли бити фокусиране на то, али мораћемо тај викенд да заборавимо све горуће проблеме", рекао је Милојевић новинарима после жреба у Београду.

Тренер Партизана, прошлогодишњег финалисте, Александар Џикић размишља на сличан начин, али се није сложио са питањем новинара да је ово прилика за поправни испит.

"Куп заиста јесте специфично такмичење јер у три дана треба да победиш три противника да би дошао до трофеја. Замишљен је тако да 'мањи' имају шансе против 'великих'. Немали број пута се није дешавало онако како људи предвиђају или очекују...Имамо нови тим, сви имају нови тимове, не слажем се са причом о поправном. Оно што ја лично желим је једна ствар, а оно што ће се вероватно десити је друго. Идемо утакмицу по утакмицу. Врло је важно распоредити енергију за цело куп такмичење", рекао је Џикић.

Црвена звезда је шампион државе и АБА лиге и тренутно је непоражена у регионалном такмичењу и игра одлично у Евролиги, тако да је вероватно први фаворит такмичења, али њен тренер Дејан Радоњић рекао је да још није време да прича о Купу.

"До Купа чека толико тога да се кратким обраћањем медијима завршава анализа Купа јер ми до првог дуела против Вршца имамо пет утакмица, два у Евролиги и три у Јадранској лиги, у распореду који је прилично... нестваран, али шта је ту је. После тога ће бити конкретнија прича о првом противнику и свему што нас чека у Купу. То је такмичење које доноси увек различита изненађења, некад већа некад мања. Да сачекамо да прође период наших великих обавеза... јер није ни добро ни реално да се сада прави нека конкретнија анализа везана за саме утакмице у Купу", рекао је Радоњић.

Тренер ФМП Бранко Максимовић оценио је да његов тим има добар жреб јер у четвртфиналу игра против Спартака.

"Веома добар жреб за нас. Видите, Куп је једна утакмица, увек мораш да играш са неким од, тако да кажем, фаворита. У једној утакмици сви имају једну шансу. Сви који долазе на Куп у Нишу гаје амбиције да могу да га освоје. Ми ћемо отићи максимално спремни, урадићемо све што је у нашој моћи да другог дана изненадимо победника дуела Звезда – Вршац. Урадићемо и све што треба да првог дана победимо Спартак, који ове године игра одлично. Чека нас лепа кошарка, позивам навијаче да дођу и уживају", рекао јеМаксимовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар