Treneri pred Kup Koraća: To je jedno vrlo specifično takmičenje!

Treneri učesnici Kupa Radivoja Koraća bili su oprezni u reagovanjima na žreb za završni turnir takmičenja, naglasivši da je to specifično takmičenje.

Košarka 31.01.2017 | 16:50
Treneri pred Kup Koraća: To je jedno vrlo specifično takmičenje!
Trener branioca trofeja Mega Leksa, Dejan Milojević kazao je da svaki tim ima svoje šanse.

"Kup je specifično takmičenje u kome se na jednu utakmicu odlučuje sve. Mislim da svako tu ima svoju računicu i svoje šanse. Partizan je u odličnoj formi ove godine, bio bi nam protivnik u polufinalu, pod uslovom da pobedimo Dinamik, koji je jedna sjajna ekipa. Ove godine su pravo otkrovenje, igraju dobro, gledao sam nekoliko utakmica. (Miroslav Nikolić) Muta mi je bio trener, odličan je trener. Idemo korak po korak. Čeka nas težak posao u četvrtfinalu. Mi smo u borbi za opstanak u Jadranskoj ligi i sigurno će nam misli biti fokusirane na to, ali moraćemo taj vikend da zaboravimo sve goruće probleme", rekao je Milojević novinarima posle žreba u Beogradu.

Trener Partizana, prošlogodišnjeg finaliste, Aleksandar Džikić razmišlja na sličan način, ali se nije složio sa pitanjem novinara da je ovo prilika za popravni ispit.

"Kup zaista jeste specifično takmičenje jer u tri dana treba da pobediš tri protivnika da bi došao do trofeja. Zamišljen je tako da 'manji' imaju šanse protiv 'velikih'. Nemali broj puta se nije dešavalo onako kako ljudi predviđaju ili očekuju...Imamo novi tim, svi imaju novi timove, ne slažem se sa pričom o popravnom. Ono što ja lično želim je jedna stvar, a ono što će se verovatno desiti je drugo. Idemo utakmicu po utakmicu. Vrlo je važno rasporediti energiju za celo kup takmičenje", rekao je Džikić.

Crvena zvezda je šampion države i ABA lige i trenutno je neporažena u regionalnom takmičenju i igra odlično u Evroligi, tako da je verovatno prvi favorit takmičenja, ali njen trener Dejan Radonjić rekao je da još nije vreme da priča o Kupu.

"Do Kupa čeka toliko toga da se kratkim obraćanjem medijima završava analiza Kupa jer mi do prvog duela protiv Vršca imamo pet utakmica, dva u Evroligi i tri u Jadranskoj ligi, u rasporedu koji je prilično... nestvaran, ali šta je tu je. Posle toga će biti konkretnija priča o prvom protivniku i svemu što nas čeka u Kupu. To je takmičenje koje donosi uvek različita iznenađenja, nekad veća nekad manja. Da sačekamo da prođe period naših velikih obaveza... jer nije ni dobro ni realno da se sada pravi neka konkretnija analiza vezana za same utakmice u Kupu", rekao je Radonjić.

Trener FMP Branko Maksimović ocenio je da njegov tim ima dobar žreb jer u četvrtfinalu igra protiv Spartaka.

"Veoma dobar žreb za nas. Vidite, Kup je jedna utakmica, uvek moraš da igraš sa nekim od, tako da kažem, favorita. U jednoj utakmici svi imaju jednu šansu. Svi koji dolaze na Kup u Nišu gaje ambicije da mogu da ga osvoje. Mi ćemo otići maksimalno spremni, uradićemo sve što je u našoj moći da drugog dana iznenadimo pobednika duela Zvezda – Vršac. Uradićemo i sve što treba da prvog dana pobedimo Spartak, koji ove godine igra odlično. Čeka nas lepa košarka, pozivam navijače da dođu i uživaju", rekao jeMaksimović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar