Дино Рађа: Свака част Звезди!

Легендарни хрватски кошаркаш Дино Рађа говорио је о европским успесима Црвене звезде, АБА лиги, ко ће из бивше Југославије оставити траг у НБА лиги...

Кошарка 01.02.2017 | 19:45
Дино Рађа: Свака част Звезди!
Власник две олимпијске медаље и двоструки првак Европе са некадашњом Југопластиком редовно прати дешавања у свету кошарке.

Бивши центар Бостон Селтикса, у којем је провео четири сезоне и просечно убацивао око 17 поена по мечу, данас обавља функцију председника Стручног савета Хрватског кошаркашког савеза.

У интервју за бањалучке "Независне новине" похвално је говорио о изабраницима Дејана Радоњића, који ове сезоне бриљирају у Евролиги и АБА лиги.

"Нема се ту шта пуно рећи. Свака част Црвеној звезди на оствареним резултатима. На овим просторима се увек играла добра кошарка", изјавио је Рађа.

Сплићанин нема високо мишљење о регионалном такмичењу - АБА лиги.

"Та лига је приватна и служи приватним интересима. Мислим да би се под окриљем ФИБА или УЛЕБ, свеједно је, требало организовати неки нови формат који би касније кроз свој проток ишао ка неком вишем пласману".

Издвојио је између осталог и тројицу кошаркаша који ће по његовом мишљењу оставити траг у НБА лиги.

"Ту је дефинитивно Бојан Богдановић, који је тамо већ неко време. Дарио Шарић је на добром путу, а издвојио бих и Денверовог Николу Јокића. Ради се о добром играчу. Они већ сада имају запажене роле у својим клубовима и могли би имати запажену НБА каријеру", нагласио је некадашњи центар Југопластике, Виртуса из Рима, Бостона, Панатинаикоса, Задра, Олимпијакоса, Цибоне и Сплита.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

01.02.2017 19:17

А,свака цаст и теби. Велики спортиста и велики цовјек. Камо среце да имамо овакве политицаре на свим странама.

ОДГОВОРИТЕ