Dino Rađa: Svaka čast Zvezdi!

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa govorio je o evropskim uspesima Crvene zvezde, ABA ligi, ko će iz bivše Jugoslavije ostaviti trag u NBA ligi...

Košarka 01.02.2017 | 19:45
Dino Rađa: Svaka čast Zvezdi!
Vlasnik dve olimpijske medalje i dvostruki prvak Evrope sa nekadašnjom Jugoplastikom redovno prati dešavanja u svetu košarke.

Bivši centar Boston Seltiksa, u kojem je proveo četiri sezone i prosečno ubacivao oko 17 poena po meču, danas obavlja funkciju predsednika Stručnog saveta Hrvatskog košarkaškog saveza.

U intervju za banjalučke "Nezavisne novine" pohvalno je govorio o izabranicima Dejana Radonjića, koji ove sezone briljiraju u Evroligi i ABA ligi.

"Nema se tu šta puno reći. Svaka čast Crvenoj zvezdi na ostvarenim rezultatima. Na ovim prostorima se uvek igrala dobra košarka", izjavio je Rađa.

Splićanin nema visoko mišljenje o regionalnom takmičenju - ABA ligi.

"Ta liga je privatna i služi privatnim interesima. Mislim da bi se pod okriljem FIBA ili ULEB, svejedno je, trebalo organizovati neki novi format koji bi kasnije kroz svoj protok išao ka nekom višem plasmanu".

Izdvojio je između ostalog i trojicu košarkaša koji će po njegovom mišljenju ostaviti trag u NBA ligi.

"Tu je definitivno Bojan Bogdanović, koji je tamo već neko vreme. Dario Šarić je na dobrom putu, a izdvojio bih i Denverovog Nikolu Jokića. Radi se o dobrom igraču. Oni već sada imaju zapažene role u svojim klubovima i mogli bi imati zapaženu NBA karijeru", naglasio je nekadašnji centar Jugoplastike, Virtusa iz Rima, Bostona, Panatinaikosa, Zadra, Olimpijakosa, Cibone i Splita.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

01.02.2017 19:17

A,svaka cast i tebi. Veliki sportista i veliki covjek. Kamo srece da imamo ovakve politicare na svim stranama.

ODGOVORITE