Наставак поступка против Салиховића

Пред Првостепеном дисциплинском комисијом Високог судског и тужилачког савјета БиХ данас би требало да буде настављен поступак који се води против суспендованог главног тужиоца БиХ Горана Салиховића.

Босна и Херцеговина 31.01.2017 | 08:24
Наставак поступка против Салиховића
Очекују се први свједоци дисциплинског тужиоца, који је предложио саслушање четири тужиоца Тужилаштава БиХ - Боже Михајловића, Дубравка Чампаре, Мирзе Хукељића и Елдине Биук.

Канцеларија дисциплинског тужиоца терети Салиховића да је пропустио да тражи своје изузеће у предметима када је постојао сукоб интереса, да се упустио у непримјерене контакте са судијом или странкама у поступку, омогућио вршење дужности тужиоца особама које за то нису законом овлаштене, мијешао се у поступање судије или тужиоца.

Међу прекршајима је наведено и намјерно давање лажне или недовољне информације у вези са пријавама за радно мјесто, дисциплинским стварима, питањима унапређења и напредовања у служби или било којим другим питањима која су у надлежности ВСТС-а, те својим понашањем довео у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет Тужилаштва БиХ.

Поступак против Салиховића почео је у петак, 27. јануара, улагањем материјалних доказа дисциплинског тужиоца.

Приликом улагања доказа за прве три тачке дисциплинске тужбе јавност је била искључена, у складу са ранијом одлуком ради заштите тајних података. Међу овим доказима су и снимци одређених телефонских разговора.

За посљедње двије тачке тужбе у доказе је уложено више дописа на релацији Канцеларија дисциплинског тужиоца – Тужилаштво БиХ.

Одбрана је на уложене доказе имала приговор. Бранилац Рифат Коњић је рекао да одређени број налога суда није био у складу са законом и да су неке ствари извучене из контекста. Како је навео, о приговорима ће се више изјаснити у завршној ријечи.

Почетак дисциплинског поступка заказан је у 9.00 часова.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Извор

31.01.2017 07:32

За једног члана дисциплинске комисије сам чуо да је Додиков човјек.Неко је овдје на извору информација.Видјећемо шта ће се дешавати кроз неколико мјесеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

31.01.2017 07:33

ЈЕ ЛИ ОВО ЗДРАВКО ЦОЛИЦ ВИДИ МУ ФРИЗУРЕ

ОДГОВОРИТЕ