Nastavak postupka protiv Salihovića

Pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH danas bi trebalo da bude nastavljen postupak koji se vodi protiv suspendovanog glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića.

Bosna i Hercegovina 31.01.2017 | 08:24
Nastavak postupka protiv Salihovića
Očekuju se prvi svjedoci disciplinskog tužioca, koji je predložio saslušanje četiri tužioca Tužilaštava BiH - Bože Mihajlovića, Dubravka Čampare, Mirze Hukeljića i Eldine Biuk.

Kancelarija disciplinskog tužioca tereti Salihovića da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, miješao se u postupanje sudije ili tužioca.

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi sa prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTS-a, te svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužilaštva BiH.

Postupak protiv Salihovića počeo je u petak, 27. januara, ulaganjem materijalnih dokaza disciplinskog tužioca.

Prilikom ulaganja dokaza za prve tri tačke disciplinske tužbe javnost je bila isključena, u skladu sa ranijom odlukom radi zaštite tajnih podataka. Među ovim dokazima su i snimci određenih telefonskih razgovora.

Za posljednje dvije tačke tužbe u dokaze je uloženo više dopisa na relaciji Kancelarija disciplinskog tužioca – Tužilaštvo BiH.

Odbrana je na uložene dokaze imala prigovor. Branilac Rifat Konjić je rekao da određeni broj naloga suda nije bio u skladu sa zakonom i da su neke stvari izvučene iz konteksta. Kako je naveo, o prigovorima će se više izjasniti u završnoj riječi.

Početak disciplinskog postupka zakazan je u 9.00 časova.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Izvor

31.01.2017 07:32

Za jednog člana disciplinske komisije sam čuo da je Dodikov čovjek.Neko je ovdje na izvoru informacija.Vidjećemo šta će se dešavati kroz nekoliko mjeseci

ODGOVORITE
Name

yugosloven

31.01.2017 07:33

JE LI OVO ZDRAVKO COLIC VIDI MU FRIZURE

ODGOVORITE