Огњен Кузмић МВП јануара у Евролиги!

Центар Црвене звезде Огњен Кузмић најкориснији је кошаркаш Евролиге у месецу јануару, објављено је на сајту елитног такмичења.

Кошарка 30.01.2017 | 20:40
Огњен Кузмић МВП јануара у Евролиги!
Кузмић је био један од најзаслужнијих за сјајан низ црвено-белих у јануару и победа над Жалгирисом, Фенербахчеом, Макабијем, Басконијом и Панатинаикосом, због чега је први играч Звезде коме је ове сезоне додељено признање.

Потенцијални репрезентативац Србије у јануару је одиграо и партију каријере, против Фенербахчеа, када је постигао 21 поен и додао осам скокова, али и блокирао Екпеа Јуда у последњем нападу за велико славље Црвене звезде.

Укупно гледајући, Кузмић је на истеку овог месеца просечно бележио 11,6 поена и осам скокова за укупа индекс 17,8, а велику улогу имао је и у дефанзиви пошто је Црвена звезда примала само 67,2 поена по мечу.



Двије побједе за крај 2016, па 5-0 у првом мјесецу 2017. године (3-0 у гостима). Пред Црвеном звездом су редом падали Жалгирис, Фенербахче, Макаби, Басконија и Панатинаикос, тако да је и МВП Евролиге за јануар "морао" да буде изабран из њених редова.

У јакој конкуренцији, избор је пао на Огњена Кузмића, који је посљедњих недјеља у форми каријере.

Не само да је 26-годишњи Добојлија био непрелазан у одбрани (Звезда је током овог мјесеца у Евролиги примала само 67 поена по мечу), већ је са просјеком од 11,6 постигнутих поена показао да је напад био потцијењен сегмент његове игре.

Несумњиво најбољу партију пружио је против Фенербахчеа, када је нанизао 21 поен, осам скокова и двије блокаде (друга је ријешила утакмицу, када је зауставио Екпеа Јуда у покушају да избори продужетак).

Звезда је такође играла неизвјесне завршнице против Макабија у Тел Авиву и Панатинаикоса код куће и Кузмић је у оба меча био кључни играч на оба краја терена.

Блиједе игре у Панатинаикосу прошле сезоне, које су кулминирале превременим раскидом уговора, ствар су далеке прошлости.

Огњен Кузмић чини све да се црвено-бијели другу годину заредом пласирају у Топ 8, а нема дилеме да је у оваквим издањима и озбиљан кандидат за наступ у дресу Србије на Еуробаскету, односно за повратак у српску репрезентацију послије пропуштених Олимпијских игара.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар