Ognjen Kuzmić MVP januara u Evroligi!

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić najkorisniji je košarkaš Evrolige u mesecu januaru, objavljeno je na sajtu elitnog takmičenja.

Košarka 30.01.2017 | 20:40
Ognjen Kuzmić MVP januara u Evroligi!
Kuzmić je bio jedan od najzaslužnijih za sjajan niz crveno-belih u januaru i pobeda nad Žalgirisom, Fenerbahčeom, Makabijem, Baskonijom i Panatinaikosom, zbog čega je prvi igrač Zvezde kome je ove sezone dodeljeno priznanje.

Potencijalni reprezentativac Srbije u januaru je odigrao i partiju karijere, protiv Fenerbahčea, kada je postigao 21 poen i dodao osam skokova, ali i blokirao Ekpea Juda u poslednjem napadu za veliko slavlje Crvene zvezde.

Ukupno gledajući, Kuzmić je na isteku ovog meseca prosečno beležio 11,6 poena i osam skokova za ukupa indeks 17,8, a veliku ulogu imao je i u defanzivi pošto je Crvena zvezda primala samo 67,2 poena po meču.



Dvije pobjede za kraj 2016, pa 5-0 u prvom mjesecu 2017. godine (3-0 u gostima). Pred Crvenom zvezdom su redom padali Žalgiris, Fenerbahče, Makabi, Baskonija i Panatinaikos, tako da je i MVP Evrolige za januar "morao" da bude izabran iz njenih redova.

U jakoj konkurenciji, izbor je pao na Ognjena Kuzmića, koji je posljednjih nedjelja u formi karijere.

Ne samo da je 26-godišnji Dobojlija bio neprelazan u odbrani (Zvezda je tokom ovog mjeseca u Evroligi primala samo 67 poena po meču), već je sa prosjekom od 11,6 postignutih poena pokazao da je napad bio potcijenjen segment njegove igre.

Nesumnjivo najbolju partiju pružio je protiv Fenerbahčea, kada je nanizao 21 poen, osam skokova i dvije blokade (druga je riješila utakmicu, kada je zaustavio Ekpea Juda u pokušaju da izbori produžetak).

Zvezda je takođe igrala neizvjesne završnice protiv Makabija u Tel Avivu i Panatinaikosa kod kuće i Kuzmić je u oba meča bio ključni igrač na oba kraja terena.

Blijede igre u Panatinaikosu prošle sezone, koje su kulminirale prevremenim raskidom ugovora, stvar su daleke prošlosti.

Ognjen Kuzmić čini sve da se crveno-bijeli drugu godinu zaredom plasiraju u Top 8, a nema dileme da je u ovakvim izdanjima i ozbiljan kandidat za nastup u dresu Srbije na Eurobasketu, odnosno za povratak u srpsku reprezentaciju poslije propuštenih Olimpijskih igara.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar