Веселин Вујовић: Касно је за Србију, али није за....

Селектор Словеније после великог успеха на Светском првенству у Француској о прошлости и будућој каријери...

Остали спортови 04.02.2017 | 13:45
Веселин Вујовић: Касно је за Србију, али није за....
Веселин Вујовић успео је са рукометном репрезентацијом Словеније да оствари највећи успех. На Светском првенству у Француској освојили су бронзу, после сензационалне победе над Хрватском (31:30).

Вујовић је блистао после тријумфа, јер је ипсуни велики сан.

"Као рукометаш сам све освојио, а сада могу да се похвалим да имам медаљу и као тренер. Успехом на Светском првенству смо показали да морамо да верујемо у себе, јер само тако може да се стигне до одличја", поручио је у разговору за "Курир" Вујовић.

Он је истакао да је чврсто веровао да екипа Словеније може да направи добар резултат, а говор који им је одржао десет минута пре краја меча за треће место и који је изазвао велику пажњу, испоставио се као кључан, јер је његов тим након њега стигао до преокрета.

"То је било спонтано. Веома сам емотиван и кажем све што мислим у тренутку. Видео сам да хрватски играчи падају физички и само сам своје мотивисао да крену на све или ништа", објаснио је Вујовић.

Бивши тренер Југославије и Србије и Црне Горе доказао се резултатима, али на клупи "орлова" више неће седети.

"Презрео сам да будем селектор Србије. Раније је било неких разговора на ту тему, али очигледно структурама које су водиле Рукометни савез Србије нисам одговарао, тако да је сада мало касно", рекао је Вујовић, који је као играч освојио олимпијско злато на Играма у Лос Анђелесу 1984. године.

Ипак, после Словеније могао би да преузме баш селекцију коју је "завио у црно" на Светском првенству у Француској - Хрватску. Њиховог селектора Жељка Бабића после пораза и повратка у Загреб са "дрвеном" медаљом, већ сви виде као бившег.

"Бабић је одличан стручњак и мислим да заслужује да води национални тим. Ипак, лагао бих кад бих рекао да немам жељу да водим Хрватску. Али колико је то реално, показаће време. У овом тренутку не знам. Постоје уговори, постоји дата реч, нешто што је више од папира, али у сваком случају ако некада неко буде са мном озбиљно разговарао о томе, добро ћу размислити", изјавио је за дневник.хр Вујовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар